De belangrijkste wijzigingen van de zorgverzekering 2018 in beeld

post afbeelding

De dagen worden weer korter en kouder, wat betekent dat het einde van het jaar nadert. En het einde van het jaar betekent niet alleen genieten van de feestdagen, maar ook nadenken over je zorgverzekering in 2018. Wat gaat er veranderen? En waar moet je aan denken?

We zetten hieronder voor je op een rij.

Verwachting: stijgende premies

Omdat de overheid verwacht dat de zorgkosten in 2018 omhoog gaan, gaan de premies ook stijgen. In de eerste instantie werd het eigen risico verhoogd, maar dat werd later teruggedraaid. De premiestijging wordt geschat op 82 euro per jaar, dat is 7 euro per maand.

Veranderingen in het basispakket

In het basispakket gaan weer dingen veranderen. Door het jaar heen komen er nieuwe medicijnen en behandelingen het pakket in. Zo werden er de afgelopen tijd nieuwe medicijnen tegen hepatitis C toegevoegd, een nieuwe behandeling van erfelijke borstkanker en zenuwstimulatie bij ernstige verstopping van de darmen. Ook zullen diverse eigen bijdrages weer gaan veranderen. De inhoud van de basisverzekering is voor elke Nederlander hetzelfde.

Behandelingen die veranderen zijn:

  • Patiënten met artrose aan de heup- en kniegewrichten krijgen vanaf 1 januari 2018 de eerste twaalf behandelingen met oefentherapie vergoed;
  • Oncologie-patiënten die immuuntherapie ondergaan krijgen vanaf volgend jaar een vergoeding voor het zittend ziekenvervoer van en naar de behandeling.

Eigen risico onveranderd

Zoals eerder gezegd blijft het eigen risico in 2018 hetzelfde: 385 euro. Omdat de premies stijgen, stijgt ook de zorgtoeslag. Huishoudens met een laag inkomen krijgen in 2018 maximaal 131 euro zorgtoeslag. Meerpersoonshuishoudens krijgen maximaal 194 euro.

Benieuwd waar je nog meer op moet letten? Bekijk dan eens deze video.

 


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Waar let je op bij de keuze aanvullende zorgverzekering?

Door Gast Blogger

Nieuwe behandeling melanoom

Door Judith Doodeman

Gezond zijn loont!

Door Redactie GezondTotaal

Tips om zo nu en dan bij stil te staan

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht