De bovenoogleden en de zorgverzekeraar

post afbeelding

Redenen om een bovenooglid correctie uit te voeren

De bovenooglidcorrectie wordt om verschillende redenen uitgevoerd. Omdat mensen het niet mooi vinden, of omdat mensen er last van hebben.? De eerste groep vindt dat ze er zo somber uit zien of ze willen een meer sprankelende oogopslag; duidelijk cosmetische redenen.?

De tweede groep heeft last van het huidoverschot. Dat rust op de wimpers, ze hebben daardoor een gezichtsveldbeperking, trekken onbewust hun wenkbrauwen op, krijgen daardoor weer wat hoofdpijn. Nou ja, ze hebben er last van.

Daarmee is een correctie, waarbij je deze klachten wegneemt, een functionele ingreep. De functie wordt beter. Terecht dat dat binnen het pakket valt. ?Dit was tot voor enkele jaren ook de mening van de overheid en van de zorgverzekeraars.? Nu niet meer. De bovenooglidcorrectie is uit het basis pakket gehaald. ?Wil je nu in aanmerking komen voor een correctie dan moet je daarvoor extra verzekerd zijn.? Een plus polis, of een paar sterren, zoiets.?

Medische indicatie vereist voor vergoeding ingreep

Ook bij de functionele ingreep moet er wel een medische indicatie voor zijn. Met andere woorden, men moet er last van hebben en er moet een objectiveerbare afwijking zijn. Dat komt er in het kort op neer dat de huid op of over de wimpers moet hangen. Als men een beetje huidoverschot heeft en alleen een wat frissere blik wil, dan moet men dat nog steeds zelf betalen.? Om te bepalen of er een medische indicatie is, moet er eerst een beoordeling plaats vinden door een plastisch chirurg en door de verzekeringsarts. ?Al met al is het niet logisch, want tenslotte is er toch echt sprake van klachten. Anderzijds is het wellicht wel begrijpelijk gezien de stijgende kosten van de gezondheidszorg.

Verzekerde bovenooglidcorrecties

Voor meer informatie over verzekerde bovenooglidcorrecties kunt u informeren bij uw huisarts of via GezondTotaal contact met me opnemen. Er zijn in Nederland verschillende privéklinkieken waar de correcties (verzekerd) worden uitgevoerd. Het hele traject van de aanvraag, het stellen van de indicatie en krijgen van de goedkeuring bij de verzekeraar wordt door de kliniek verzorgd.

Zo’n aanvraag procedure neemt ongeveer drie weken in beslag, dat is wat lastig, maar de ingreep is zo dankbaar dat het zeker wel de moeite van het wachten waard is!


GD Star Rating
a WordPress rating system

Gerelateerde Posts

Alles over anorexia nervosa

Door Redactie GezondTotaal

Pas je levensstijl aan met een app!

Door Gast Blogger

Ooglaseren of SM-meesteres zonder zweepje

Door Verena Germeraad

Medicijnprijzen: zo komen ze tot stand

Door Redactie GezondTotaal

Reageer op dit bericht