De club van Moeders

post afbeelding

Toen ik nog zwanger was, zag ik bij wijze van spreken overal moeders met wandelwagen of met een baby in een draagdoek voorbij lopen. Straks loop ik ook zo, dacht ik dan. Hoe mooi zou dat zijn!

You did it girl!

Nu is het dan zo ver. Trots als een pauw loop ik achter mijn rode wagen. Hoe leuk is het dat bijna alle moeders naar elkaar knikken of kijken met zo’n blik van ‘wij begrijpen elkaar’. You did it girl! Grappig, zou ik dat ook uit stralen? Vast wel!

Goed bedoeld ‘bemoeder’

Ook verjaardagen en feestjes zijn in eens anders. Je kan meepraten over bevallen. Iedere moeder wil weten hoe jij je bevalling hebt beleefd en hoe het ging. Ervaringen worden uitgewisseld, tips over hoe om te gaan met goed bedoeld ‘bemoeder’ van jan en alleman die zich meent te moeten bemoeien met hoe jij je kind moet opvoeden.

De clichés zijn waar

Bij iedereen gaat het dus ongeveer het zelfde. ‘Laat je kind maar huilen hoor, krijgt het sterke longen van’, ‘Geef haar maar even hier bij mij wordt ze wel stil’, ‘Je moet die voeding gebruiken want dat is het beste’, ‘Ja ze lijkt op die en die’. Blablabla. Je herkent het vast wel. Heerlijk om dan gewoon eens met andere moeders te kletsen over de leuke dagelijkse dingen, over welk merk luiers er nu fijn echt fijn zijn, of wat is die van jou heerlijk aan het spelen. Ja, gespreksstof genoeg als moeder. De clichés zijn waar je kan uren over je kind kletsen en maakt oneindig veel foto’s.

Straks hoor jij er ook bij!

Als ik nu met kinderwagen wandel en zwangere moeders zie lopen, dan denk ik als jij straks achter die wagen loopt is het anders dan je nu denkt. Leuker, dan hoor je bij de club van moeders!

Lees ook eens mijn eerste blog over mijn bevalling en moeder worden.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Bloggen met AD(H)D: een hele uitdaging

Door Esther van Houten

Obese overgewicht: hoe leg je dat je kinderen uit

Door Lena van den Berg

Tips over voeding tijdens je zwangerschap

Door Redactie GezondTotaal

Ik ben moe, onwijs moe!

Door Biebmiepje

Reageer op dit bericht