De EHBO app van Het Nederlandse Rode Kruis

post afbeelding

Weet wat je moet doen bij een ongeval! Met de EHBO applicatie van het Rode Kruis heb je de juiste EHBO instructies altijd op zak. Van brandwond tot valpartij, van vergiftiging tot verstuiking. Wat moet je doen? En vooral: wat moet je niet doen? Snel en adequaat kunnen reageren kan met deze EHBO app. De app geeft kort en bondig instructies in geval van nood. Niet de mogelijkheid om verdere Eerste Hulp te verlenen? De app toont ook de route naar de dichtstbijzijnde EHBO-post en bied je de mogelijkheid direct 112 te bellen.

Hulp bij 58 verschillende ongevallen

De EHBO app is simpel, duidelijk en helder. En dat is precies wat je nodig hebt wanneer er iets gebeurt in jouw omgeving waar je zo snel geen raad mee weet. De EHBO app zorgt er voor dat je instructies kan opzoeken over 58 verschillende ongevallen. Zo weet je bijvoorbeeld snel dat je brandwonden behandelt door eerst de brandwond af te koelen met lauw water, en vervolgens een nat wondverband aanlegt voordat je naar de huisarts of het ziekenhuis gaat.

Dichtstbijzijnde EHBO-post

Wanneer je niet de mogelijkheid hebt Eerste Hulp te verlenen, kan je met de EHBO app de dichtstbijzijnde EHBO-post opzoeken. Ook kan je direct 112 bellen. Verder verwijst de EHBO app je meteen naar gerelateerde ongevallen. Bij verslikking kan je meteen doorschakelen naar reanimatie als dat nodig is.

Voor- en nadelen van de app

Deze applicatie van Het Nederlandse Rode Kruis heeft totaal geen poespas. En dat wil je natuurlijk ook niet als je snel moet reageren. De applicatie is overzichtelijk, helder en makkelijk in gebruik. De app bevat enorm veel informatie en is op het gebied van handelen bij ongevallen erg leerzaam.

Nadelen van de EHBO app

Veel succesvolle apps kennen een grote fun factor. Bij de EHBO app van het Rode Kruis is dit niet van toepassing. De app moet hulp bieden en is door zijn eenvoud erg handig te doorzoeken en te bedienen.

Eindoordeel

Deze app zou eigenlijk iedereen op zijn of haar telefoon moeten hebben. Zo weet je in veel situaties wat je moet doen, zonder een EHBO cursus gevolgd te hebben. Een EHBO-cursus is natuurlijk altijd beter, maar tot die tijd kan deze app je helpen.

Downloaden

Wil jij de EHBO app zelf downloaden?

App Store

Google Play

Schermafdrukken

Video


GD Star Rating
a WordPress rating system

Gerelateerde Posts

Wat is haptonomie en welk klachten kunnen behandeld worden?

Door Redactie

Het belang van huidverzorging: Voorkom huidproblemen en behoud een gezonde huid

Door Redactie

Makkelijk en gezond, het kan!

Door Redactie

5 tips om je baarmoeder warm te houden

Door Redactie

Reageer op dit bericht