De gezonde weg ingeslagen, totaal!

post afbeelding

Geluk is een keuze

Wij leven in Hotel Mama volgens het principe ‘Geluk is een keuze’ en nee, ons leven tot nu zat niet boordevol geluk. Integendeel. Wij zijn reeds door diepe dalen gegaan. Als individu, als stel en als gezin. Wel hebben wij er steeds weer bewust voor gekozen hoe hier mee om te gaan. Er is namelijk niets makkelijker dan toe te geven aan ellendige gebeurtenissen en bij de pakken neer te gaan zitten. Het helpt alleen niets. je wordt er niet gelukkiger van. Wij kiezen er in Hotel Mama daarom steeds weer voor om juist van die ongelukkige momenten toch iets moois te maken. Ze maken ons sterker en we leren er van. Steeds weer. Het is wel een stuk moeilijker om zo in het leven te staan. Om altijd maar weer het positieve van iets in te blijven zien. Wij kunnen het echter als geen ander. Als individu, als stel en als gezin.

Is gezondheid ook een keuze?

Gezondheid is zeker niet altijd een keuze. Sommige mensen worden ziek zonder dat ze er zelf  ook maar iets aan hadden kunnen doen om het te voorkomen. Gezondheid is al net zo belangrijk als dat het breekbaar is. Zomaar ineens uit het niets kunnen de akeligste ziektes de kop op steken. Kennen we allemaal niet legio verhalen van mensen die nooit gerookt en nooit gedronken hebben en altijd gezond leefden en desondanks toch vreselijk ziek werden? Hadden deze mensen iets kunnen doen om dit alles te voorkomen? Wat hadden deze mensen nog meer kunnen doen om deze ellende te voorkomen? Vaak is het antwoord snel gegeven: Niets. Helemaal niets.

Mama maakt eten klaar en papa kookt

In Hotel Mama zijn wij allen gek op eten. Op zich niet heel vreemd met een Lief als kok. Hij kan voor ons koken als de beste en weet zelfs van iets heel gewoons een culinair feestje te  maken. Vaak roepen de Diva’s dan ook: ‘Mama maakt het eten klaar en papa kookt.’ Ze hebben gelijk. Ik ben van de pakjes, zakjes, makkelijke happen en ovenschotels. Lief is van het meer uitgebreide: Gevulde kalkoenfilet, gekonfijte tomaten en geroerbakte sugarsnaps. Dat soort dingen. Niet altijd is alles even verantwoord maar een feestje is het wel als papa kookt.

Een nieuwe weg ingeslagen

Aan het eind van de zomervakantie zijn wij echter in Hotel Mama een andere weg ingeslagen. We hebben de route gekozen die op onze weg kwam, de route die leidde naar een gezonde leefstijl voor allemaal. Persoonlijk was ik mijn figuur en mijn overtollige kilo’s al even helemaal beu. Na ruim twintig jaar te zwaar te zijn geweest, besloot ik om aan de vooravond van mijn debuut als schrijfster mezelf een enorm doel te stellen. Ik wilde minimaal twintig kilo kwijt en dat moest ik van mezelf vóór Kerst 2013 gerealiseerd hebben. Ik wilde terug naar ‘maatje KLM’, iets waarvan ik al zolang droomde maar waar ik me, ondanks vele pogingen, maar steeds niet toe kon zetten. Ik bezocht de welbekende afslankclubs, kocht boeken van mevrouw Bakker, telde punten en ook meneer Montignac prijkte een tijd op mijn aanrecht. Overal viel ik bij af maar nooit bereikte ik het zo gewenste resultaat. Ik haakte voortijdig af. Steeds weer.

Het grote gevecht met mijn lijf

En toen hoorde ik afgelopen zomer over het ‘Cambridge dieet’. Een dieet waarbij je op een snelle en verantwoorde manier van je overtollige kilo’s af zou kunnen komen. Ik was erg sceptisch en stelde mezelf de vraag of het wel een gezonde manier van afvallen zou zijn. Of ik hiermee wel de juiste vitamines en mineralen binnen zou krijgen en of ik het überhaupt wel vol zou kunnen houden. Twee weken lang heb ik het internet afgestruind en de vele voors en tegens tegenover elkaar gezet. Uiteindelijk ging de knop om. Definitief. Ik wilde die extra kilo’s niet langer iedere dag weer met me meedragen. Nooit meer. Zes weken geleden begon ik aan het grote gevecht met mijn lijf en in de volle overtuiging dat er aan het eind van de rit slechts één winnaar zou zijn: IK!

Cambridge dieet werkt voor mij

De eerste drie dagen waren zwaar. Mijn lijf kreeg nog maar 500 kcal per dag binnen in plaats van de ruim 2000 die het gewend was. Dat viel even tegen! Mijn persoonlijke coach had voorafgaand aan mijn start met Cambridge uitgelegd dat dit normaal zou zijn. Mijn lichaam zou eerst mijn koolhydraten opmaken om vervolgens aan mijn vetreserves te beginnen. Ik zou in een milde ketose toestand terecht komen, een andere benaming voor vetverbranding. Daarna zou alles goed komen zolang als ik me maar strikt aan het dieet hield. Het kwam goed! Inmiddels ben ik zes weken bezig met het Cambridge dieet en kan ik jullie vol trots melden dat ik al 15 kilo minder Thiery ben. En dat, met uitzondering van die eerste drie dagen, geheel zonder enig hongergevoel. Cambridge werkt voor mij en ik kijk uit naar het moment dat ik straks weer langzaam mijn dagelijkse shakes, repen en soepen vaarwel mag zeggen en onder begeleiding van mijn persoonlijke coach in de opbouwfase kan gaan werken aan een nieuwe manier van eten. Bewuster, gezonder en beter voor lichaam en geest!

Cambridge werkt ook voor de andere bewoners van Hotel Mama

Doordat ik al zes weken dagelijks heel erg bewust bezig ben met afvallen en de gezonde leefstijl ik die ik er straks na het bereiken van mijn ultieme doel op na wil gaan houden, heb ik de andere bewoners in Hotel Mama behoorlijk aangestoken. Ook Lief kookt tegenwoordig voor de Diva’s en zichzelf op een meer gezonde en verantwoorde manier. Niet om ervan af te vallen maar omdat het gewoon goed is om op een gezonde manier met voeding bezig te zijn en de Diva’s te leren dat gezond juist ook heel erg lekker kan zijn. Nog steeds maakt hij culinaire feestjes van de borden met dat verschil dat het nu verantwoord is en lekker tegelijk.

En gezonde leefstijl is een keuze!

Tegenwoordig leven wij hier in Hotel Mama dus niet meer alleen volgens het “Geluk is een keuze’ principe maar ook volgens het ‘Een gezonde leefstijl is een keuze’ principe. En wat voelen we er ons heerlijk bij. Allemaal!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Daarom zijn huisdieren goed voor je gezondheid

Door Gast Blogger

Afvallen: samenspel van bewegen en gezond eten

Door Gast Blogger

Dertig minuten per dag bewegen. Zo doe je dat

Door Redactie GezondTotaal

Afvallen zonder dieet? Jazeker!

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht