De Groente Juwelier

post afbeelding

De Groentejuwelier; Prijs en kwaliteit van groenten en fruit

Ik geloof het wel hoor dat kwaliteit wat kost maar soms gaat dit mij toch echt te ver. Als je naar de markt gaat heb je voor nog geen 10 euro een volle zak bananen, appels, sinaasappels en een meloen als toegift. Deze zelfde voorraad van dezelfde kwaliteit kost bij deze groentejuwelier meer dan het dubbele. Wat is nou het verschil? In ieder geval de presentatie. Fruit en groente wordt uitgestald alsof het…inderdaad, juwelen zijn. Alles op kleur en maat alsof het van plastic is wat helemaal niets zegt over de smaak.

Prijsbewustheid

In deze tijd van crisis rij ik graag een blokje om om naar aanbiedingen te kijken van dagelijkse levensmiddelen. Zo ook het vlees van de keurslager die al zijn vlees uitstalt en verpakt alsof ik bij een luxe boetiek een lingerie­setje van 100 euro koop. Een velletje tussen de lapjes, een papiertje en nog een extra papiertje er omheen en met een speciaal braadzakje in een tas van keurslager afgegeven. Alleen het verpakkingsmateriaal kost al net zoveel als het vlees zelf. Dan heb ik het nog niet over hoe het personeel er uit ziet in hun puntgave bedrijfsoutfit met hoedje en handschoenen. Het vlees per kilo verpakt bij de plaatselijke super ziet er net zo goed verzorgd uit en kost de helft minder.

Verwend

Verwend zijn we met de aanblik van al dat “mooie” eten. Er mag geen bobbeltje of plekje op zitten. En we willen er nog grof voor betalen ook. In Italië kun je op de markt eten halen dat zo van de grond komt. Door elkaar heen, vaak misvormt maar o zo lekker. Zo ook het vlees dat voor je gesneden wordt recht van de koe, dat stuk dat jij graag wilt, niet gekleurd en niet behandeld. Het smaakt heerlijk en eerlijk en is betaalbaar.

Tip

Dus mijn tip; ga weer eens lekker naar de markt of naar een groothandel om vlees en eten te kopen dat eerlijk en betaalbaar is. Je kunt veel invriezen zonder dat het kwaliteit verliest en je bespaart enorm!

Kitty Atsma-AnsemsWellsports


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Tips hoe om te gaan met de vele dagelijkse eetkeuzes

Door Redactie GezondTotaal

6 tips voor gezonder en fitter op het werk

Door Gast Blogger

Waarom ketose niet alleen goed is voor afvallen

Door Gast Blogger

Gemakkelijk gezonder leven? Zo doe je dat!

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht