De overgang en je zorgverzekering

post afbeelding

Gemiddeld tussen je veertigste en zestigste kom je in de overgang. De overgang brengt ongemakken met zich mee zoals de bekende opvliegers waarbij oververhitting, rillingen, hevige transpiratie en hartkloppingen voorkomen. Op het eerste moment lijken deze klachten misschien niet heel erg, maar deze fase in je leven moet je wel serieus nemen.

Bezoek een overgangsconsulent

Naast de genoemde ‘kleine’ klachten, kunnen er namelijk ernstige(re) klachten bij komen kijken. Denk aan stemmingswisselingen en depressieve gevoelens. Natuurlijk is dit bij elk mens verschillend, maar vaak is het raadzaam eens langs te gaan bij een overgangsconsulent.

Dit doet een overgangsconsulent

Bij 8 op de 10 vrouwen ontstaan er klachten tijdens de overgang. Er zijn vrouwen die hier goed mee om kunnen gaan omdat de klachten binnen de perken blijven, maar er zijn ook vrouwen die hier minder goed mee om kunnen gaan omdat de klachten als hinderlijk worden ervaren. Dan is het verstandig om naar een overgangsconsulent te gaan. Een overgangsconsulent kan net een extra steun in de rug zijn. Tijdens een consult wordt er advies gegeven en tevens is er tijd voor intensievere begeleiding dan dat de huisarts dat kan bieden. Samen met de patiënt wordt er gekeken naar het voedings- en bewegingspatroon, maar ook legt hij/zij de verschillende behandelingsmethoden voor.

Bezoek consulent: wel of geen vergoeding

Maar hoe zit dat met je zorgverzekering voor komend jaar? Worden er behandelingen vergoed? Vanuit de basisverzekering wordt geen vergoeding verstrekt. Hiervoor dien je een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Overgangsklachten kunnen op verschillende manieren behandeld worden. Daarom kan er uit je aanvullende verzekering op verschillende manieren bekeken worden hoe de zorgkosten kunnen worden vergoed.

De volgende consulten worden vergoed: adviezen, begeleiding tijdens de overgang door een overgangsconsulent, maar ook als er gekozen wordt voor een behandeling door een natuurgeneeskundige, homeopaat of via andere alternatieve geneeswijzen. Als de vergoeding plaatsvindt via de aanvullende verzekering wordt er geen eigen risico gerekend!

Hoogte vergoeding

Hoe hoog de vergoeding zal zijn hangt af van de aanvullende verzekering die je hebt afgesloten. Sommige zorgverzekeraars vergoeden maar enkele consulten, andere maximaal 6 consulten of geven een vergoeding door middel van een vergoedingsbedrag. Bijvoorbeeld een maximale vergoeding tussen de 100 à 200 euro.

Overstappen van zorgverzekering

Ieder jaar, vanaf half november, kun je een nieuwe zorgverzekering kiezen voor 2017. Neem dan ook even de tijd om je zorgverzekering onder de loep te nemen. Wie weet heb jij nog geen geschikte aanvullende zorgverzekering die de overgangsconsulent vergoedt. Via een onafhankelijke zorgvergelijker, waarbij alle zorgverzekeraars worden vergeleken, kun je door middel van handige filters alternatieve geneeswijzen in- en uitschakelen. Hierdoor zie je snel hoeveel behandelingen er worden vergoed. Gebruik een zorgvergelijker en kies een zorgverzekering die bij je persoonlijke behoeften past.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Waar let je op bij de keuze aanvullende zorgverzekering?

Door Gast Blogger

Sterke bekkenbodemspieren belangrijk voor goede seks

Door Gast Blogger

Angst voor pijn. Maar wat is pijn eigenlijk?

Door Redactie GezondTotaal

Vibreer je seksuele gevoelens wakker

Door Astrid Kremers

Reageer op dit bericht