De tandenfee

post afbeelding

“Van de Tandenfee”

De tandenfee is mysterieus. Ze komt alleen als er een verse tand onder het kussen ligt, midden in de nacht. Je hoort haar niet en je ziet haar niet. Maar ’s morgens als je wakker wordt, ligt er naast je verse tand een briefje en wat kleingeld … ‘Van de Tandenfee’ staat er dan met sierlijke letters onder geschreven …. Feest in Hotel Mama!

Wiebeltanden alom

Met 2 prinsessen van net 7 en 9 zitten we nog volop in de fase van wiebeltanden. We wiebelen heel wat af. Laatst ontdekte kleine prinses ’s avonds in bed dat er weer één wiebelende was en kwam enthousiast beneden vertellen over haar wiebelgeluk. Als vanzelfsprekend reageerde ik blij en verrast en bracht haar weer terug naar bed. Ik nam me voor de volgende dag even het potje met kleingeld aan te vullen zodat de tandenfee haar niet teleur zou stellen als het straks zo ver was.

De volgende morgen kwam kleine prinses intens verdrietig naar beneden. Ik vroeg haar wat er was. Beteuterd keek ze me aan, opende haar mond en nog voordat ze iets kon zeggen, zag ik het al: een fietsenrekje. De wiebeltand was weg.

Een fietsenrek maar geen tandenfee?

In tranen vertelde ze dat ze zó hard had gewiebeld de avond er voor dat ze ineens haar wiebeltand tussen haar vingertjes had. Ze had de wiebeltand, bebloed en wel, in een doosje gedaan en onder haar kussen gelegd in afwachting van een bezoekje van de tandenfee die nacht.

De tandenfee was niet gekomen. Er lag geen briefje en geen klein geld en dat terwijl de tandenfee toch altijd vanzelf wist bij welke kindjes ze ’s nachts langs moest gaan? Ik had het haar zelf verteld en zij had mij geloofd. Dikke tranen rolden over haar wangetjes. Haar verdriet raakte me.

Samen spoelden we het bebloede tandje schoon onder de kraan en namen ons voor het gewoon die avond nóg een keer te proberen. Misschien was ze op vakantie, de tandenfee? Of had ze het te druk gehad die nacht? We begrepen er niets van…

De volgende morgen lag er een briefje, een briefje van de tandenfee met glitters bij haar naam. Kleine prinses kon haar geluk niet op. Ze was haar niet vergeten. Ze was zelfs gekomen die nacht. Maar kleine prinses had zo lekker liggen slapen boven op het doosje met het verse tandje er in, dat de tandenfee bang was dat ze haar wakker zou maken bij het achterlaten van het briefje en het kleingeld. En dáárom was ze deze nacht terug gekomen, speciaal voor kleine prinses.

Dit briefje maakte alles goed. “Wat is ze toch lief hè mama, die tandenfee?” zei kleine prinses vertederd. Ik glimlachte en zei ja.

Sinds die dag controleer ik iedere nacht voor het slapen gaan of er geen verse tandjes onder kussens liggen… Je weet het maar nooit met die wiebeltanden in Hotel Mama!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Wat is haptonomie en welk klachten kunnen behandeld worden?

Door Redactie

Het belang van huidverzorging: Voorkom huidproblemen en behoud een gezonde huid

Door Redactie

Makkelijk en gezond, het kan!

Door Redactie

5 tips om je baarmoeder warm te houden

Door Redactie

Reageer op dit bericht