De top 3 trends cosmetische chirurgie

post afbeelding

De innovaties in de cosmetische geneeskunde volgen elkaar in rap tempo op. Wist je al dat je je vet kunt ‘laten wegvriezen’? En je onderkin kunt verkleinen met een simpele injectie? In dit artikel lees je meer over deze en andere trends op het gebied van cosmetische chirurgie.

Trend 1: fillers en botox worden steeds populairder

Mensen die naar een cosmetisch arts gaan, kiezen steeds minder vaak voor een operatie en juist vaker voor een zogenaamde injectable behandeling. Al jaren stijgt het aantal behandelingen met fillers en botox aanzienlijk. Ook in het aankomende jaar zal deze groei onverminderd doorgaan.

Trend 2: move over liposuctie

Liposuctie is al jaren een van de meest uitgevoerde cosmetische ingrepen. Niet zo gek als je bedenkt dat vrijwel iedereen een ongewenste vetkwab ergens op het lichaam storend vindt. Maar er is nu serieuze concurrentie voor liposuctie. Er komen namelijk steeds meer behandelingen op de markt waarmee je vet te lijf kunt gaan zonder daarvoor onder het mes te hoeven.

Vet bevriezen
Met cryolipolyse worden vetcellen met een speciaal apparaat bevroren. Cryolipolyse is pas enkele jaren op de markt in Nederland, en is nu al een van de meest uitgevoerde cosmetische behandeling. Onder andere de consumentenbond testte cryolipolyse, en was onder de indruk. Van deze behandeling ga je in de komende tijd zeker meer horen.

Onderkin wegspuiten
Ook voor de onderkin is er een revolutionaire nieuwe behandeling op komst: kybella. Dit is een injectable-behandeling waarmee de onderkin aanzienlijk verkleind kan worden. In Amerika wordt kybella al een tijdje aangeboden, en de meeste mensen zijn zeer tevreden met het resultaat, zo blijkt uit de reviews op RealSelf.com. In Nederland is kybella nog niet op de markt, maar daar zal vermoedelijk (in 2017) wel verandering in komen.

Trend 3: borstvergrotingen zonder siliconen

In 2016 was er veel ophef over siliconenimplantaten. Zowel Nieuwsuur als Zorg.nu besteedden veel aandacht aan de veiligheid van siliconen-implantaten. Hoewel plastisch chirurgen blijven volhouden dat siliconen-implantaten veilig zijn, zal de ophef over siliconen vermoedelijk voorlopig niet ophouden.

Door de ophef overwegen steeds meer vrouwen om hun siliconen-implantaten te laten verwijderen of vervangen voor een alternatief. Ook vrouwen die een borstvergroting overwegen kiezen steeds vaker voor een methode zonder siliconen. De interesse in lipofilling (borsten vergroten met eigen vet) en een borstvergroting met hydrogelprotheses (protheses met een wateroplossing) zal daarom sterk blijven toenemen.

Wat vind jij van deze trends?
Deel je mening of ervaring in de reacties.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Vet verliezen zonder dieet of operatie

Door Gast Blogger

Billen en nog eens billen

Door Denise Vischschoonmaker

Borstkanker: behandelingen en reconstructie

Door Felicia Smits

Liposuctie is niet even snel afvallen

Door Felicia Smits

Reageer op dit bericht

  1. Ik heb deze week mijn eerste cryolipolyse behandeling bij een kliniek in Amsterdam gehad en gelijk geweldig resultaat. Had voor mijn eerste behandeling gelijk 3 centimeter in omtrek bij mijn buik eraf:) Trend2 gaat er denk ik zeker aankomen, want dit is toch wel echt een uitvinding!

    Lanaa 07-04-2017 10:40

Reacties zijn gesloten.