De voordelen van collectieve bedrijfsfitness

post afbeelding

Collectieve bedrijfsfitness heeft zeer veel voordelen voor zowel werkgevers als werknemers. In deze constructie bied je je werknemers een onbeperkt fitnessabonnement aan bij een sportschool naar keuze. Het ziekteverzuim neemt flink af en de kosten zijn nihil. Ook levert het veel voordelen op voor de werknemers zelf. Zij ontvangen een groot fiscaal voordeel en ze voelen zich gezonder en fitter. Maar er zijn nog veel meer voordelen. In deze blog zetten we alle voordelen plus het kostenplaatje even voor je op een rij.

Alles geregeld zonder kosten

De kosten voor werkgevers om bedrijfsfitness aan te bieden zijn nihil. Ook biedt het veel voordelen voor werknemers. Een goede reden dus om zo’n collectief fitnessprogramma aan te bieden aan je werknemers. Sporten en bewegen is natuurlijk ook zeer belangrijk voor werknemers die veel stil zitten. En het goede nieuws is: er zijn organisaties en sportscholen die dit allemaal voor je regelen zonder extra kosten. Als werkgever heb je er dus zelf geen omkijken naar.

Lager ziekteverzuim

Uit onderzoek is gebleken dat werknemers die sporten minder vaak ziek zijn. En een lager ziekteverzuim heeft natuurlijk grote invloed op de bedrijfskosten en productiviteit. Daarnaast komen minder actieve werknemers op deze manier meer in beweging. De prikkel om te bewegen wordt groter door de lage kosten. De werknemers zelf voelen zich fitter en gezonder. Ze presteren beter en gaan met meer plezier naar hun werk. Kortom voordelen voor alle partijen.

Welke fitness organisatie?

De werkgever bepaalt zelf met welke fitness organisatie(s) een contract wordt afgesloten. Belangrijk daarbij is om te kijken naar de kosten, de openingstijden, de bereikbaarheid van de locatie (dicht bij kantoor?), de faciliteiten en de soorten fitness en andere activiteiten die worden aangeboden.

Op sommige fitness locaties wordt ook yoga of mindfulness aangeboden. Uit onderzoek blijkt dat ook deze ontspannende activiteiten een zeer positieve invloed hebben op werknemers.

De kosten

Voor de werkgever zijn de kosten nihil. Daarnaast heeft de Belastingdienst een aantrekkelijke regeling waardoor ook de kosten voor de werknemer zeer laag zijn. Dit belastingvoordeel loopt op tot zo’n 40% en wordt verrekend via het brutoloon. De kosten voor onbeperkt fitnessen liggen voor de werknemer dan vaak tussen de 10 en 20 euro per maand. Een zeer laag bedrag dus. Daarnaast mogen ook de partner en kind(eren) tegen dit lage tarief fitnessen.

Waarom fitness?

Gemiddeld genomen zitten we op een dag zo’n negen uur stil. Dit terwijl je eigenlijk drie keer per week 20 minuten intensief zou moeten bewegen. Slechts rond de 10% van alle Nederlanders voldoet aan deze norm. Na verloop van tijd ontstaan er dan vaak gezondheidsklachten. Denk bijvoorbeeld aan lage rugklachten, een slechte weerstand of problemen met de mobiliteit. Bewegen is echt essentieel voor het lichaam. Daarom is het een goed idee om als werkgever mee te investeren in de gezondheid van je werknemers.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Je gezondheid op peil houden als zzp’er

Door Redactie

Tips voor het maken van lekkere recepten met veel groente

Door Redactie

De voordelen van groentesappen

Door Redactie

Nachtrust problemen? 12 tips om goed te slapen

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht