De voordelen van rood licht

post afbeelding

Hoewel het aantal Nederlanders wat regelmatig sport de afgelopen jaren gedaald is, besteden we steeds meer aandacht aan hulpmiddelen die ons gezond houden. Dat ziet ook Loptimize, een partij gespecialiseerd in hulpmiddelen voor het toepassen van rood licht therapie. De vraag naar deze hulpmiddelen is de afgelopen periode toegenomen. Bij rood licht therapie wordt geprobeerd de energieproductie in de cellen binnen het lichaam te verhogen. Een verhoogde energieproductie in deze cellen draagt bij aan een gezond weefsel en stimuleert het herstel. Resultaat hiervan is een sterk verbeterde weerstand. 

Rood licht heeft effect op je gemoedstoestand
Een verbeterde weerstand, bijvoorbeeld als gevolg van het gebruik van rood licht, is vaak al snel merkbaar. Zo ervaar je minder snel een vermoeid gevoel, oogt je huid gezonder en heb je minder snel last van haaruitval. Wanneer dergelijke symptomen, bijvoorbeeld ernstige vermoeidheid aan het eind van de week, opspelen kan dit een reden zijn om te zoeken naar mogelijkheden die je weerstand verbeteren. Combineer het gebruik van rood licht bijvoorbeeld met het maken van een wandeling op dagelijkse basis, met een uurtje sporten met vrienden twee dagen in de week, enzovoorts. 

Lichaam herstelt sneller na een inspanning
Na zo’n inspanning, bijvoorbeeld een uurtje hardlopen of voetballen, zal je lichaam zich sneller herstellen bij het gebruik van rood licht. Het maakt dat je eerder aan een volgende training kunt beginnen. Daarbij neemt het risico op blessures tijdens het sporten af. Je hebt minder snel last van ontstekingen in gewrichten. Het versnelde herstel na een inspanning is onder meer te danken aan het effect wat het gebruik van rood licht heeft op de doorbloeding van je lichaam. Een goede doorbloeding maakt dat afvalstoffen snel kunnen worden afgevoerd. 

Verschil tussen rood- en infrarood licht
Vaak worden de termen rood- en infrarood licht onterecht door elkaar gebruikt. Er zit wel degelijk een verschil tussen beide soorten licht. Zo is infrarood licht niet met het blote oog te zien. Voor rood licht geldt dat dit binnen het zichtbare deel van het spectrum valt en daardoor dus wel wordt opgemerkt. Daarbij zit er een verschil in het gebied van het lichaam wat beide soorten licht bereiken. Infrarood licht trekt dieper in de huid, terwijl rood licht slechts oppervlakkig werkt. Je kunt behandelingen met beide soorten licht combineren om tot een gezond lichaam te komen. Voor het gebruik van rood licht geldt dat de risico’s hiervan minimaal zijn; het is volkomen veilig. 


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

De baas van de eetbare paddenstoel: Lion’s Mane

Door Redactie

Wat neem je mee op ziekenbezoek?

Door Redactie

Is de basisolie uit CBD producten eigenlijk wel goed voor je?

Door Redactie

Aan oogleden, wallen en andere ouderdomskwaaltjes rondom de ogen is gelukkig iets te doen

Door Redactie

Reageer op dit bericht

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.