Deepplane facelift, wat is dat?

post afbeelding

Wat een facelift is weet bijna iedereen, maar wat is dan een deepplane facelift? Met een deepplane facelift kan de chirurg de effecten van huidveroudering uitgebreider aanpakken door de volledige huid en de SMAS-laag (Superficial Musculo Aponeurotic System) als één geheel te liften. De SMAS-laag is een anatomische weefsellaag in het gelaat, net onder de huid. Deze laag bedekt en omgeeft diepe structuren in zowel het gelaat als in de hals. De SMAS is ook verbonden aan de platysma (slap, soms hyperactief spierweefsel), een belangrijke spier in het onderste deel van het gelaat en in de hals. De SMAS zit aan een groot deel van de gezichtsstructuren vast. Het verstrakken van de SMAS leidt tot een verbeterde (minder uitgezakte) ‘positie’ van de gelaatshuid. De SMAS is een echte basislaag waardoor er een natuurlijker en langduriger effect ontstaat dan wanneer alleen de huid wordt gelift.

Veroudering is niet tegen te gaan, wel aan te pakken

Zoals iedereen weet is veroudering een geleidelijk proces waarbij de huid slapper wordt en haar stevigheid verliest. Plooien worden duidelijke zichtbaar, de huid van de hals en de kaaklijn slapper en gerimpelder. Je kunt veroudering van de huid niet tegengaan, maar wel op verschillende manieren aanpakken, bijvoorbeeld met:

·         Minilift face

·         C-lift

·         S-lift

·         Macs-lift

·         Injectable fillers

·         Vet injecties

Deze behandelingen beperken zich vooral tot de huidlaag die relatief eenvoudig te vinden is. In de huidlaag lopen bijna geen bloedvaten, wel wat kleine gevoelszenuwen. In sommige gevallen wordt de diepere huidlaag met een paar hechtingen strakgetrokken (plicatie techniek), maar de diepere huidlaag wordt niet geopend. Hierdoor zal de behandeling minder resultaat opleveren dan bij een deepplane facelift.

Veiligheid en kwaliteit staat bij elke behandeling voorop

Bij elke behandeling staat kwaliteit en veiligheid voorop in alle zorgprocessen. Dat geldt ook bij de deepplane facelift die Dr. Wever uitvoert onder algehele narcose. De ingreep duurt tussen de 3,5 en 4 uur  en is een hoogcomplexe ingreep. Daarbij is de kennis en de ervaring van de chirurg bepalend voor het eindresultaat. Soms wordt de ingreep gecombineerd met vetinjecties omdat deze, vooral bij slanke cliënten, het resultaat aanzienlijk verbetert. Het is wel zaak dat je gezond bent en minimaal vier weken voor- en vier weken na de behandeling niet rookt. Ook al is een facelift niet pijnlijk het is toch beter dat je 2 tot 3 weken niet gaat werken. De eerste 24 uur heb je een hoofdverband om en de eerste 4 dagen nog wond drains. De eerste 24 uur verblijf je dan ook in de kliniek.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Ben jij ook zo’n enorme koukleum? Vijf tips die jou helpen om het warm te krijgen

Door Redactie

Tips om rimpels op je voorhoofd te verminderen

Door Redactie

Hoofdgerecht: groen, groener, groenst met een beetje roze

Door Redactie

Waar let je op bij het uitkiezen van de beste hometrainer?

Door Redactie

Reageer op dit bericht

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.