Dit is dé guideline voor koffie drinken op kantoor

post afbeelding

Lekkere koffie op kantoor is natuurlijk zeer belangrijk. Vaak is dit naast water en thee het enige dat we drinken op onze werkplek. En dan is het natuurlijk wel zo prettig, wanneer dit ook echt een topkwaliteit koffie is. Nederlanders zijn wereldwijd de grootste koffiedrinkers ter wereld (en nee, dus niet de Italianen!). Gemiddeld drinken we vier koppen koffie per dag, waarvan de meeste op kantoor. Maar heeft al die koffie nu wel zo’n goede invloed op onze werkprestaties op kantoor? En is het eigenlijk wel zo gezond? We hebben even wat onderzoek voor je gedaan. In deze blog geven we je wat praktische guidelines.

Voor een energieboost

Op een werkdag heb je soms momenten dat je energie even een dip heeft. Dan kun je een kop koffie drinken om je natuurlijke energieniveau weer snel omhoog te brengen. Koffie geeft je energieboost en helpt je om weer aan de slag te gaan. Voel je je juist heel erg hyper of energized? Dan kun je beter even geen koffie drinken. Houd het dan bij water, decaf koffie of thee.

De voordelen van koffie

En koffie heeft nog meer voordelen. Zo bevordert het gesprekken op de werkvloer, contact met collega’s en de werksfeer. Een kop koffie halen, zorgt ook voor wat beweging en zo heb je ook even een korte pauze. Je bent even weg van je computerscherm en dus hebben ook je ogen even rust. Door even wat afstand te nemen van je werk, bevordert het bovendien de creatieve ideeën. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat koffie een positief effect op de lever en ziekte van Parkinson kan hebben.

De nadelen van koffie

Zoals bekend bevat koffie cafeïne. Een stof die er vooral voor zorgt dat je even een boost krijgt in je energie. Maar cafeïne kan ook bepaalde nadelen hebben. Zo kunnen sommige mensen ’s-avonds niet slapen wanneer ze koffie drinken. Ook kan het voor hoofdpijn zorgen of je juist gestresster maken. En cafeïne kan ook een verslavend effect hebben. In dat geval gaan mensen alsmaar maar meer koffie drinken. Niet echt een goed idee voor je gezondheid.

Het belang van lekkere koffie

Veel koffie op de werkvloer laat te wensen over aan kwaliteit. En dat is natuurlijk jammer. Want de meeste mensen drinken vooral koffie omdat ze het lekker vinden. Daarom worden ook de eisen ten aanzien van koffie steeds hoger. De meeste bedrijven kiezen daarom voor apparaten met echte koffiebonen en cappuccino. Deze vind je bijvoorbeeld bij https://www.giocoffee.nl/. Een zeer goede kwaliteit koffie met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien is deze ook nog eens 100% verantwoord met Rainforest Alliance.

Hoeveel koffie mag je drinken?

Dat is natuurlijk van persoon tot persoon verschillend. Sommige mensen worden van één kop koffie al hyperactief. Maar over het algemeen kun je volgens onderzoeken zo’n drie koppen koffie per dag drinken. Maar dan wel over de dag verspreid. Verder blijkt uit dat je het beste om de anderhalf uur een kop koffie kunt drinken. Een paar koppen koffie in korte tijd achter elkaar is dus een minder goed idee.


GD Star Rating
a WordPress rating system

Gerelateerde Posts

Je gezondheid op peil houden als zzp’er

Door Redactie

Tips voor het maken van lekkere recepten met veel groente

Door Redactie

De voordelen van groentesappen

Door Redactie

Nachtrust problemen? 12 tips om goed te slapen

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht