Dit is waarom extra vitamines en mineralen zo belangrijk zijn!

post afbeelding

Wist je dat onze voeding allang niet meer voldoende vitamines en mineralen bevat? Helaas is het aanvullen van bepaalde stoffen dus echt nodig. En los van onze voeding kan ook langdurige stress of ziekte ervoor zorgen dat je bepaalde stoffen tekort komt. Denk bijvoorbeeld aan vitamine B12 waar veel mensen een tekort aan hebben. Of magnesium dat vaak is uitgeput door langdurige stress. En wanneer er griep heerst, dan neem je vaak preventief of voor een sneller herstel vitamine C in. Kortom vitamines zijn niet meer weg te denken uit onze moderne maatschappij. We geven je een overzicht van de belangrijkste tekorten in Nederland en vertellen je of een teveel aan vitamines schadelijk is

Wel of geen tekort?

Wil je extra vitamines of mineralen slikken, dan moet je natuurlijk eerst weten of je een tekort hebt. De huisarts kan een vitamine B12 tekort meten en een natuurgeneeskundige de eventuele andere tekorten. Heb je bepaalde klachten? Dan kun je ook zelf proberen vast te stellen wat je tekort komt. Kies altijd voor natuurlijke vitaminen en mineralen. Deze neemt je lichaam gemakkelijker op. Een ander belangrijk punt is de opname in je lichaam. Heb je darmklachten of een minder goede darmwerking, dan worden ze vaak onvoldoende goed opgenomen. Ook dit kun je laten onderzoeken.

Vitamine D

In Nederland hebben veel mensen een tekort aan vitamine D. In Nederland is 50 nmol/L de ondergrens en aanbevolen is 75 nmol/L. Vitamine D wordt aangemaakt door de zon, maar daar hebben we hier in Nederland natuurlijk zo nu en dan wat tekort aan. Meer dan de helft van de bejaarden, rond de helft van de allochtonen en 75% van de zwangeren hebben veel te lage vitamine D waarden. In totaal heeft 68% van de Nederlanders een vitamine D tekort. Zit je veel binnen, dan is aanvullen van vitamine D dus een aanrader.

Magnesium

Ook hebben veel Nederlanders een magnesiumtekort. Dit komt door een te eiwitrijk dieet, teveel alcohol en suiker of stress. Ook hebben sporters meer magnesium nodig. En wanneer je daar ook nog eens garcinia cambogia bij gebruikt, dan val je ook nog eens flink af. Ook na een ziekte of bij langdurige vermoeidheid kan magnesium goed helpen. Kies voor natuurlijke magnesium of celzouten die direct worden opgenomen in je lichaam. Of kies bijvoorbeeld voor Golden Naturals magnesium. Vermijd magnesiumoxide want dit is lastig opneembaar voor je lichaam.

Omega’s

Een ander belangrijk tekort zijn de omega’s 3 en 6. Dit komt omdat we te weinig vis eten en teveel bewerkt vlees, olie en gefrituurd voedsel. We krijgen meestal teveel omega 6 binnen en te weinig omega 3. Ook is de verhouding tussen deze beide omega’s belangrijk. In het ideale geval is deze voor omega 6 en 3 5:1 tot 1:1. Teveel vis eten is niet verstandig omdat deze erg vervuild is. Een supplement omega 3 is dus zeker een goed idee.

Kun je ook teveel vitamines en mineralen innemen? Wanneer je je aan de gebruiksaanwijzing houdt, dan zal dit niet zo snel voorkomen. Maar wanneer je bepaalde gezondheidsklachten hebt, dan kan dit in sommige gevallen wel problemen veroorzaken. Overleg in dit geval altijd eerst even met je arts.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Waar kan traumaverwerking jou bij helpen?

Door Redactie

Wat zijn de voordelen van mediation tijdens een scheiding?

Door Redactie

Daarom heeft lingerie een positieve invloed op je gezondheid

Door Redactie

Alles wat je moet weten over: testosteron!

Door Redactie

Reageer op dit bericht