Dit zijn de 6 lekkerste Paleo recepten

post afbeelding

Lekker en gezond eten, dat kan door het bereiden van Paleo recepten. Hierdoor weet je zeker dat het ontbijt, lunch of avondeten koolhydraatarm is, geen gluten en weinig suiker bevat, Producten zoals graan of peulvruchten zal je er niet in aantreffen omdat die in in oertijd ook niet werden verbouwd. Kies voor maaltijden die snel en simpel kunnen worden bereid, maar ook voor bijzondere combinaties en smaken. We hebben hieronder een aantal Paleo recepten en gerechten op een rij gezet waarvan je zeker kan zijn dat ze lekker zijn.

1. Fish and chips

Misschien vind je de titel voor de eerste van de 6 Paleo recepten maar een vreemde keuze. Dit typische Engelse gerecht werd vroeger op krantenpapier geserveerd, dat gebeurt vandaag de dag niet meer. Maar dit eenvoudige gerecht is ideaal als je wat hapjes wilt aanbieden maar ook als een compleet diner. Kies voor zoete aardappelen en moten stevige vis, kabeljauw of witvis is gebruikelijk. Voor het paneren van de vis, gebruik je kokosmeel. Voor het bakken is kokosolie geschikt. Een mengsel van gepureerde broccoli met walnootolie is een mooie toevoeging. Als extraatje kan je natuurlijk Paleo mayonaise in een bakje erbij aanbieden.

Dit zijn de 6 lekkerste Paleo recepten

2. Ghee

Ghee is een geklaarde Indiase boter en hoort in principe niet compleet tot de Paleo lifestyle. Het is echter een ideaal product voor mensen die last hebben van een lactose of zuivel intolerantie. Om die reden is het een product dat je goed kan gebruiken bij Paleo gerechten. Ghee is eenvoudig zelf te maken met biologische roomboter van grasgevoerde koeien. Je verhit de boter totdat deze volledig is gesmolten. Daarna laat je de boter 15 minuten koken. Het schuim dat ontstaat kan je eraf scheppen. Het mengsel giet je dan voorzichtig door een kaasdoek of een schone theedoek en klaar is de Ghee. Door het verdampen van het water krijgt Ghee een nootachtig aroma. In potten blijft het product maandenlang goed in de koelkast.

3. Een sushi torentje

Het is misschien even wennen om sushi bij het ontbijt te nemen in plaats van brood. Maar normale rijst bevat weinig voedingsstoffen en veel koolhydraten, dat is dus geen goed idee. Paleo sushi maak je dan ook met bloemkoolrijst. Deze plakt echter veel minder en een rolletje maken lukt dan meestal niet. Een torentje kan bijna niet mislukken en ziet er ook nog eens leuk uit. Er zijn vele opties mogelijk wat het seafood betreft, maar denk bijvoorbeeld eens aan garnalen of rivierkreeftjes. Komkommer en avocado’s vormen een mooie combinatie met deze lekkere hapjes.

Lees ook: Lijst licht verteerbaar voedsel

4. Hasselback aardappelen

Deze ingesneden aardappelen die op een waaier lijken, maken een gerecht bijzonder feestelijk. Volgens Wikipedia is het idee afkomstig van een Zweedse kok, die ze voor het eerst in 1953 serveerde in een restaurant met deze naam. Voor Paleo gerechten gebruik je zoete aardappelen in plaats van ongezondere standaard piepers. Verder heb je alleen knoflook, olijfolie, zeezout en rozemarijn nodig. Na het snijden gaan ze 50 minuten op de bakplaat in de oven bij een temperatuur van 220 graden Celsius.

Paleo recepten

5. Mexicaanse gehaktballetjes

Deze gehaktballetjes doen het uitstekend als borrelhapjes, maar ook als diner met friet van zoete aardappeltjes en groente is het een heerlijk gerecht. De basis voor het gehakt vormt kippendijen of -filet. Kruiden doe je met knoflook, rode peper en zeezout. Voor het binden is ei geschikt en op smaak brengen doe je met oregano, koriander, komijn, kaneel, paprika en piment. Met zoveel verschillende kruiden is het altijd even experimenteren wat het lekkerst is. Wat limoen voor een frisse smaak is aan te raden. Kokosmeel en kokosolie passen in Paleo life style. Verse peterselie staat leuk en past qua smaak ook uitstekend.

6. Gebakken inktvis met Chinese kruiden

Inktvis is zeer licht verteerbaar en dit gerecht kan je behalve als diner ook als lunch op tafel zetten.

In dit recept hoef je de inktvis niet te frituren in de bekende ringen. Je kerft de inktvis aan de binnenkant. Bij het bakken krult het vlees dan mooi op. Dat inktvis soms wat afschrikt om te bereiden is onterecht. Inktvis is snel klaar en heeft stevig visvlees. De smaak is neutraal en de kruiden moeten het doen in dit gerecht. Naast de five spices (Chinese kruiden) heb je voor dit gerecht courgette, rode ui, knoflook, paprika, komkommer, bosui, sesamolie, zeezout en sesamzaadjes nodig. Maak courgette noodles. De inktvis(sen) snij je in de lengte door en je kerft aan de binnenkant met beleid een ruitpatroon. Vijf minuten bakken op laag vuur is voldoende, het vlees krult dan mooi omhoog. Voeg de kruiden en andere ingrediënten toe en laat het geheel nog een paar minuten sudderen.

 


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Waar kan traumaverwerking jou bij helpen?

Door Redactie

Wat zijn de voordelen van mediation tijdens een scheiding?

Door Redactie

Daarom heeft lingerie een positieve invloed op je gezondheid

Door Redactie

Alles wat je moet weten over: testosteron!

Door Redactie

Reageer op dit bericht