Dit zijn de 7 beste natuurlijke maagzuurremmers

post afbeelding

De zuurgraad in de maag ligt rond de 2 en dat is bijzonder zuur. De maagwand is beschermd tegen die lage waarde. Maar soms ontstaan er maagklachten en dan kan in bepaalde omstandigheden de maagwand beschadigd raken. Verkeerde voeding maar ook stress kunnen hier de oorzaak van zijn. Er zijn twee soorten medicinale maagzuurremmers. De protonpromremmers zoals Omepranol blokkeren de aanmaak van maagzuur. Maar maagzuur hoort ook in ons lichaam thuis. Deze maagbeschermer lijdt op de duur tot andere klachten.

Maagzuurremmers op basis van mineralen bevatten vaak baking soda. De stoffen neutraliseren het overtollige maagzuur tijdelijk, maar de maagzuurproductie komt daarna weer gewoon op gang. Niet natuurlijke maagzuurremmers hebben het nadeel dat ze ook zorgen voor een verzwakking van de bescherming tegen bacteriën en andere ziekteverwekkers. Maagzuurremmers op natuurbasis en homeopathische middelen kennen dit bezwaar niet. Kies dus zeker op langere termijn altijd voor natuurlijke maagzuurremmers en homeopathische producten.

Lees ook: De 8 beste natuurlijke ontstekingsremmers

Een overzicht van de beste natuurlijke maagzuurremmers

1. Groene thee

Dit middel staat waarschijnlijk gewoon in je keukenkastje. Groene thee werkt als natuurlijke maagzuurremmer en versterkt ook nog eens de spieren. Dat is beslist een voordeel om dat belangrijke spiertje tussen je slokdarm en maag te versterken. Thee bevat ook een grote hoeveelheid antioxidanten die de spijsvertering bevorderen.

2. Groenten

Augurken staan bekend als uitstekende natuurlijke maagzuurremmers. Datzelfde geldt voor rauwe aardappelen. Nu zul je waarschijnlijk niet snel rauwe aardappelen met plezier eten ondanks het ontzurend effect, maar je kan ook kiezen voor aardappelsap om hetzelfde effect te bereiken.

3. Havermout

Een ontbijtje van havermout is niet alleen lekker maar ook gezond, dat weet je waarschijnlijk wel. Maar havermout is ook een probaat middel om als natuurlijke maagzuurremmer te werken. Een bordje havermout op een ander tijdstip dan in de ochtend is beslist een aanrader als je regelmatig last hebt van brandend maagzuur.

4. Gember

Gember is niet alleen lekker in diverse gerechten, het is tevens een van die voedingsmiddelen waarvan wetenschappelijk is vastgesteld dat deze een positieve invloed heeft op de spijsvertering. Het is een aanrader bij brandend maagzuur, maar ook als een nuttige toevoeging aan je maaltijd.

maagzuurremmer

5. Fruit

Als natuurlijk maagzuurremmer wordt verse ananas veelvuldig geroemd. De ervaringen bij mensen met maagproblemen zijn positief maar nog niet wetenschappelijk onderbouwd. Maar ananas bevat daarnaast ook zoveel vitaminen en andere gezonde voedingsmiddelen dat dit superfruit op ieders menu thuishoort.

6. Aloë Vera

De gel in de bladeren van de Aloë Vera plant reinigt en ontgift de maag en is een uitstekende natuurlijke maagzuurremmer. Toch is het niet aan te raden om deze uit de plant uit uw vensterbank te halen. De gel is in speciaalzaken als supplement te verkrijgen.

7. Appelazijn

Misschien had je niet verwacht om azijn op dit lijstje aan te treffen als een natuurlijke maagzuurremmer. Toch zijn de ervaringen positief door de bevordering van de spijsvertering.

Als je hevige of langdurige maagklachten hebt waarbij deze natuurlijke maagzuurremmers geen of onvoldoende resultaat geven, bezoek dan beslist een huisarts.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Kleine stappen die voor meer zelfvertrouwen zorgen

Door Redactie

Laat je motiveren voor een sportieve levensstijl

Door Redactie

Kopen van een traplift via WMO

Door Redactie

Een vetarme maaltijd: zo doe je dat

Door Redactie

Reageer op dit bericht