Dit zijn de kosten van een cosmetische ingreep

post afbeelding

Een cosmetische ingreep. Misschien is het iets dat je overweegt, maar ken je nog maar weinig details. Een van de zaken waar je meteen rekening mee moet houden, is het feit dat de meeste cosmetische ingrepen niet vergoed worden door je ziektekostenverzekering. Hoe dat geregeld is en wat het kost, kun je hieronder vinden. Zo kun je een eventuele lening berekenen.

Vergoeding voor cosmetische chirurgie

Plastische chirurgie wordt alleen vergoed middels de basisverzekering als het om een medische noodzaak gaat. Hiervoor is dus een verklaring van een arts nodig. Cosmetische ingrepen vallen vrijwel nooit onder medische noodzaken. Er zijn wel ziektekostenverzekeraars die ook polissen aanbieden waarin een vergoeding voor cosmetische ingrepen is geregeld. Dit is vaak een (klein) gedeelte van de kosten en de premie voor de aanvullende verzekering kan behoorlijk oplopen. De meeste mensen die een cosmetische ingreep ondergaan, betalen die zelf.

Wat kosten cosmetische ingrepen?

Er zijn uiteraard prijsverschillen, zowel in Nederland als over de grens. Onderstaand vind je de globale tarieven voor veel voorkomende cosmetische ingrepen in ons land. Daarbij is uitgegaan van plastische chirurgie in een ZKN gecertificeerde instelling.

1. Facelift € 7.000

Een facelift is een relatief dure behandeling waar een gespecialiseerde chirurg aan te pas moet komen. De kosten worden grotendeels bepaald door de wensen van de cliënt. De tarieven verschillen per kliniek behoorlijk. Derhalve is het een kwestie van goed opletten.

2. Botox Full face € 450

Een gezichtsbehandeling om rimpeltjes weg te werken, wordt steeds populairder. Zoals de naam al aangeeft, is een full face behandeling bedoeld voor het gehele gezicht. Als je kiest voor een of twee zones, zijn de kosten daarvan in verhouding lager. Hoe lang een Botox behandeling blijft werken, is van veel factoren afhandeling. Vaak is na enige tijd een tweede behandeling nodig.

3. Haartransplantatie uitgebreid € 6.500

Deze ingreep wordt vooral bij mannen toegepast. Er zijn steeds meer klinieken waar je een haartransplantatie kan laten doen. Hierdoor zijn de verschillen in tarieven ook opgelopen. Een kleinere ingreep waarbij slechts een kale plek wordt aangepakt, is goedkoper. De ingreep kost minimaal rond de € 2.000.

4. Borstvergroting € 3.500

Nog steeds worden er duizenden borstvergrotingen per jaar uitgevoerd in ons land. De kwaliteit van de prothese bepaalt de prijs van de operatie in belangrijke mate. De ingreep gebeurt door een gespecialiseerde chirurg. In het algemeen hoef je na een dergelijke operatie niet te overnachten in de kliniek. Is dat wel nodig dan moet je dat meestal apart betalen. Opletten derhalve bij de afspraak.

Hoeveel geld kan je lenen?

Zoals je hierboven kan lezen, zijn de meeste ingrepen behoorlijk prijzig door de specialisten die het cosmetisch werk doen. Wil je hiervoor een lening afsluiten dan kan je bij de meeste financieringsmaatschappijen eenvoudig zelf berekenen wat je kan lenen voordat je die stap neemt. In het algemeen heb je daar ook relatief weinig gegevens voor nodig. Als je geld gaat lenen let dan altijd op het totale kostenplaatje en de aflossing. Een goede lening past binnen jouw financiële mogelijkheden en je aflossingscapaciteit.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Waar kan traumaverwerking jou bij helpen?

Door Redactie

Wat zijn de voordelen van mediation tijdens een scheiding?

Door Redactie

Daarom heeft lingerie een positieve invloed op je gezondheid

Door Redactie

Alles wat je moet weten over: testosteron!

Door Redactie

Reageer op dit bericht