Documentaire vaginisme: my fucking problem

post afbeelding

Geweldig! Het onderwerp ‘vaginisme’ is weer op tv. En op welke manier. Anne van Campenhout heeft een persoonlijke documentaire gemaakt over haar zoektocht naar antwoorden op haar vaginisme. Hoeveel lef moet je daar wel niet voor hebben.

Oplossing lastig te vinden

Anne is te zien als een daadkrachtige vrouw die zo graag gemeenschap wil hebben zonder pijn. Ze gaat ver in haar zoektocht, omdat de antwoorden en oplossing zo lastig te vinden zijn. Ze laat heel open en eerlijk haar kwetsbare kanten zien. Ze interviewt verschillende vrouwen met vaginisme en hun partners. Zo knap hoe ook zij open spreken over hun beleving van het vaginisme. Het is een indringende documentaire geworden.

Antwoord op moeilijke vragen

Door BNN ben ik gevraagd om als ervaringsdeskundige, deskundige en schrijfster van het boek ‘Overwin je vaginisme. Verander je seksuele ervaring van pijnlijk naar plezierig’, aan tafel na te praten over deze documentaire. Ik sprak met de redactie over welke kennis en ervaring ik zo graag wilde laten horen op tv. Dat Sophie Hilbrand juist aan mij vragen kan stellen die ze eigenlijk niet durft, omdat ze te intiem zouden zijn.

Begeleiding helpt

Juist op die intieme vragen wil ik antwoord geven. Om vrouwen, paren te laten horen dat ze niet de enige zijn. Om ze te laten voelen welke emoties er kunnen spelen bij vaginisme en hoe het kan doorwerken op andere vlakken van je leven. Maar vooral wil ik hoop en tips geven. Ik had vaginisme, er kon echt niets in mijn vagina en toch is het me gelukt om het te overwinnen. En veel vrouwen die bij mij zijn geweest voor begeleiding hebben dit ook bereikt. Dus dit is voor veel meer vrouwen mogelijk.

Open spreken over vaginisme

Het napraten gebeurd met twee jongen vrouwen met vaginisme, een vriendje, een seksuoloog, vrouwen die in de documentaire te zien zijn en ik. Dit alles onder leiding van Sophie Hilbrand. Met bewondering heb ik tijdens de opname geluisterd naar de twee jonge vrouwen met vaginisme en het vriendje van een van beiden. Allen spraken erg open over hun gevoelens en zoektocht. Zo knap om dit te durven.

Kwetsbaar opstellen

Ook twee vrouwen uit de documentaire zijn heel eerlijk en open over hun gevoelens. Ik weet nog hoe misselijk van de spanning ik was voor de opname van Spuiten en Slikken. Ook na de uitzending. Hoe gespannen ik mijn boodschappen ging doen toen ik in de Top Sante en de regiokrant stond met mijn kwetsbare verhaal. Zo spannend want hoe zouden de reacties van bekenden en onbekenden zijn? Hoe zouden ze over mij denken? Tenslotte wisten opeens heel veel mensen dat ik vaginisme heb gehad. Eerlijk gezegd ik heb alleen maar mooie reacties gehad.

Vragen stellen

Na het gesprek kunnen er live via het internet vragen gesteld worden aan de seksuoloog en mij. Dit kan ook anoniem. Hoe je dit kunt doen krijg je te horen op de avond zelf tijdens het programma. Ik nodig je hierbij uit om dit ook te doen. Stel al je vragen aan mij die je wilt. Ik zal zo open mogelijk antwoord geven.

Heb je niet meegedaan aan het online vragen stellen, dan kan je nog altijd rechtstreeks met mij contact opnemen. Mail of bel me dan: info@sunniva.nl of 06-49088912

Je staat er niet alleen voor

Door deze documentaire hebben vrouwen met vaginisme en hun partners tijdens de opname en bij de voorvertoning contact gekregen, met elkaar gesproken. Dit is een unieke gebeurtenis. Hierdoor, weet ik uit eigen ervaring, zullen vrouwen zich gesteund en wat minder alleen gaan voelen. We zijn weer een stapje verder in het onderwerp vaginisme uit het taboe halen. Een stapje verder in mijn wens vrouwen, paren hoop geven dat het ook voor hen mogelijk kan zijn om zonder pijn en met plezier gemeenschap te hebben.

Persbericht

‘My Fucking Problem’ is een persoonlijke documentaire van Anne van Campenhout over vaginisme. Voor Anne is penetratie al tien jaar zo pijnlijk dat het onmogelijk is. Zij vrijt wel met haar vriend, maar hij gaat nooit bij haar naar binnen. Ze heeft verschillende therapieën gevolgd, maar zonder succes. Toch wil ze het koste wat kost ook kunnen. Waar komt dat gevoel vandaan? Waarom zou je niet tevreden kunnen zijn zonder penetratie?

In haar zoektocht spreekt Anne met lotgenoten, specialisten en haar eigen vriend. De één noemt het overrated, de ander het hoogst haalbare. De film laat de impact van een pijnlijke vagina zien, en onderzoekt de vraag: Hoe belangrijk is penetratie eigenlijk écht? Lukt het Anne om te accepteren dat dit er voor haar misschien niet in zit?

De uitzending van ‘My fucking problem’ wordt/is op 8 maart bij BNN NPO 3 om half 9 uitgezonden. Aansluitend aan deze film wordt/is er op NPO 3 o.l.v. Sophie Hilbrand verder gepraat met ervaringsdeskundigen en een seksuoloog over deze thematiek.

Rechten
My Fucking Problem is een film van de Familie Film & TV in samenwerking met BNN en met steun van het CoBofonds.
Het beeld komt van www.defamilie.net


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Vrouwen willen een gigolo !

Door Astrid Kremers

Gelezen: Overwin je vaginisme

Door Jacqueline van de Bilt

Vaginisme: wat schaamde ik mij!

Door Jacqueline van de Bilt

Pijn bij het vrijen goed te verhelpen

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht