Wat ik ook zo leuk vind aan de sinterklaasperiode is dat het snoepgoed daarna sterk is afgeprijsd. Voor de helft van de prijs, soms nog voordeliger, kun je koek en snoep inslaan. Met chocoladeletters kun je nog een hoop leuke dingen maken. Gewoon om van te genieten, om te geven aan een jarige of om van te smullen bij Kerst.
Die letter herken je niet meer terug
Sinds ik weet wat au bain Marie betekent, heb ik al vele kilo’s chocola gesmolten. Het is echt een ideale manier om zelf iets moois en lekkers te maken van chocolade. In deze blog beschrijf ik drie manieren om je chocoladeletter om te toveren in een verrassende lekkernij.
IJsrotsjes
Neem twee melkchocoladeletters en breek (of snijd) deze in kleine stukjes. Dit verwarm je au bain Marie. Vervolgens schep je met twee lepels bolletjes chocolade op een bord. Hier strooi je geraspte kokos overheen voor een sneeuweffect. Dan mag het de koelkast in tot het hard is geworden.
Sneeuwpop
Je kunt ook witte chocolade omsmelten. Voordeel hiervan is dat je direct een witte kleur hebt. Je kunt dit in allerlei soorten vormen gieten en hard laten worden in de koelkast. Bijvoorbeeld een rond ijsblokjesvorm waarbij je later twee bolletjes met chocopasta of speculaaspasta aan elkaar maakt tot sneeuwpop.
Sneeuwballen
Witte chocoladekruidnoten kun je omvormen tot sneeuwballen. Je smeert een laagje witte chocopasta op een kruidnootje en de ander leg je daarop. Vorm hiervan een mooie berg op een schaal en strooi er nog wat geraspte kokos over. Smullen maar!
Wat doe jij met snoepgoed dat over is van Sinterklaas?
Smullen van jouw chocolade! Haha 😛
x Mies 🙂