Doelen werken beter dan voornemens

post afbeelding

De feestdagen achter de rug. Voor praktisch iedereen betekent dit een heerlijke tijd van familie, vrienden en eten. De kilo’s die er aan zijn gevlogen wil je er natuurlijk zo snel mogelijk af hebben, en je hebt vast al bedacht dat je vaker naar de sportschool zal gaan dit jaar. Als goed voornemen.

Google bewijst het

Maak van dat goede voornemen alsjeblieft een doel. Jezelf voornemen om dit jaar meer te sporten gaat je niet helpen om fitter te worden. Bekijk eens onderstaande grafiek Deze geeft weer hoeveel mensen zoeken naar het woord fitness in Google. Elke piek die je ziet is in januari van dat jaar. Vrij snel daarna (maart) zit hij weer op het oude niveau, en is het dus klaar met de goede voornemens. Je vervalt al snel in je oude patroon.

Untitled-2

Hardlopers zijn doodlopers

Werken dus niet, die goede voornemens. Stel een doel waar je je prettig bij voelt en wat je uitdaagt. Zorg voor niet meteen veel teveel uitdaging. Hardlopers zijn doodlopers en mensen hebben de neiging om ontzettend enthousiast ergens aan te beginnen om vervolgens 3 weken later opgebrand te zijn. Het doel ‘5 keer per week naar de sportschool’ op de koelkast schrijven terwijl je je pastje al een half jaar niet kunt vinden gaat je niet lukken. Echt niet.

Bouw op met 1 of 2 keer per week en ga ook eens hardlopen buiten. Wissel zo veel mogelijk oefeningen af en stel je als doel dat je in het tweede kwartaal 2013 bijvoorbeeld minimaal 2 of 3 keer per week naar de sportschool gaat.

Voorkom de sleur

De sleutel tot terugkomen naar de sportschool is afwisseling. 2 keer per week naar de sportschool wordt een sleur als je altijd hetzelfde doet. Wat cardio, wat buikspier oefeningen, een paar apparaten en voldaan naar huis. Dat lukt je precies 2 weken lang. Daarom wil ik het dit jaar gaan hebben over verschillende oefeningen. Hoe houdt je jouw workout afwisselend en leuk, en hoe zorg je ervoor dat je in december iets kunt wat je in januari niet voor mogelijk hield. Dat soort oefeningen gaan langskomen.

BBBB oefeningen

Mijn 1e advies dit jaar: ga naar de sportschool, ga zwemmen, ga hardlopen, ga fietsen. Doe dat een paar weken, dan kom ik begin februari bij je terug met een aantal oefeningen om af te wisselen. Ik ga helpen met oefeningen gericht op de 4 B’s: Borst, Buik, Billen en Benen.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

6 tips voor verbeteren uithoudingsvermogen

Door Gast Blogger

Beginnen met sporten: leuk en langzaam

Door Jolanda Hamers

Waar let je op bij het aanschaffen van een hometrainer?

Door Gast Blogger

Afvallen: samenspel van bewegen en gezond eten

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht

  1. Met deze topic ben ik het helemaal mee eens, afwisseling qua sportactiviteit is nodig om je doelen nog sneller te bereiken.

    Marianne 01-05-2016 18:38

Reacties zijn gesloten.