Drie leuke tips om je kinderen meer te laten bewegen

post afbeelding

Het is een feit dat kinderen steeds minder zijn gaan bewegen. Dit komt mede door de technologische vooruitgang. Zo zitten de meeste kinderen na school veel liever achter een schermpje dan dat ze nog even lekker buiten gaan spelen en ravotten. Dit in tegenstelling tot pakweg twintig jaar geleden toen het overgrote deel van de kinderen nauwelijks voor een beeldscherm zaten.

Dit zorgt er echter ook voor dat kinderen meer gezondheidsproblemen krijgen. Denk aan overgewicht, maar ook vitamine D-tekorten en simpelweg een slechtere conditie en weerstand. Als ouder dus genoeg reden om hier werk van te maken en je kind te stimuleren om meer te bewegen. Met de volgende drie tips wordt dit een stuk makkelijker.

1.      Vaker samen fietsen

De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid beweging is dertig minuten per dag. Dit lijkt weinig, maar het zal je verbazen hoeveel mensen en kinderen dit niet halen. Het goede nieuws is wel dat je dit met eenvoudige aanpassingen in het dagelijks leven kunt veranderen. Bijvoorbeeld door vaker samen te fietsen. Fiets je van en naar school? Dan kan je al snel tien tot twintig minuten extra beweging per dag meetellen. Zo gaat het ineens hard.

Wil je je kind vaker laten fietsen? Zorg dan voor een goede kinderfiets. Zo wordt het voor hem of haar ook interessanter om hier vaker gebruik van te maken. Bedenk ook goed dat kinderen veelal doen door te zien. Als ze zien dat jij vaker de fiets pakt dan de auto, zullen zij hier ook meer geïnteresseerd in zijn. Fietsen is een hele goede manier om samen aan beweging te doen en je kunt het eenvoudig verwerken in alledaagse activiteiten. Zo voelt het niet alsof je je kind dwingt om extra te bewegen, maar werk je wel elke dag even samen aan de gezondheid.

2.      Zoek samen naar een leuke sport of attributen

Sporten is alleen goed vol te houden als je ook echt iets doet wat jij leuk vindt. Als je ergens tegenop kijkt, dan hou je dit simpelweg nooit vol. Dit geldt natuurlijk ook voor je kind. Daarom is het belangrijk om samen verschillende proeflessen te volgen en te kijken wat hem of haar enthousiasmeert. Liever geen teamsport, maar gewoon lekker vanuit huis aan de slag? Shop dan samen naar attributen die hiervoor gebruikt kunnen worden. Dat wekt niet alleen de enthousiasme, maar zo ontdek je ook nog eens waar de interesse van je kind ligt.

Shop samen voor nieuw buitenspeelgoed. Denk aan een skateboard of skeelers. Terwijl zij lekker bezig zijn, spring jij op de fiets, zet je je fietsbril op en geniet je van urenlang vertier in de buitenlucht. Dat is niet alleen goed voor de gezondheid van je kinderen, maar ook voor die van jou! 

3.      Binnen aan de slag

In de zomer is het vaak een stuk makkelijker om je kind te laten bewegen. Het is dan buiten veel aantrekkelijker. Maar wat als de herfst weer begint? Als het buiten donker en guur is? En je kind het liefst lekker achter een tablet zit? Ook dan is het geen reden om stil te zitten. Probeer je kind uit te dagen om ook in huis lekker te bewegen. Denk bijvoorbeeld aan een spelletje ‘de vloer is lava’ of zet een leuk muziekje op en dans samen een half uur in het rond. Leuke manier om samen bezig te zijn en tegelijkertijd meer te bewegen. 


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Waar kan traumaverwerking jou bij helpen?

Door Redactie

Wat zijn de voordelen van mediation tijdens een scheiding?

Door Redactie

Daarom heeft lingerie een positieve invloed op je gezondheid

Door Redactie

Alles wat je moet weten over: testosteron!

Door Redactie

Reageer op dit bericht