Een behandeling die niet zijn werk deed

post afbeelding

Femke van Rossum heeft borstkanker. Haar eindbestemming is bekend, maar de reisduur is nog niet vastgesteld. Met man en macht vecht zij nu voor extra tijd, omdat uitzaaiingen haar toekomst beperken. Op haar geheel eigen en pakkende wijze schrijft Femke dit keer over een behandeling die niet aansloeg.

Op staande voet

Ondanks de beloofde proeftijd, is er plotseling toch een einde gekomen aan mijn lopende contractperiode. Nader onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat mijn huidige behandeling niet goed functioneert.
De groei van mijn uitzaaiingen leek te vertragen, maar in vergelijking met de periode dat ik werkeloos toekeek, is het verschil te weinig om van daadwerkelijke effectiviteit te spreken. Mijn contract is dus per direct ontbonden en ik ben op staande voet ontslagen.

Vraag en aanbod

Veel nieuwe opties zijn er niet en oudere opties opnieuw inzetten, is op dit moment niet verstandig. Die zouden de rem er wel op kunnen zetten, maar leveren ook het risico op dat ik in de toekomst wordt uitgesloten voor een behandeling in studieverband. Het is dus een kwestie van vraag en aanbod en wachten tot de kans zich aanbiedt om te solliciteren naar wat beters. Voor nu betekent dat gelukkig niet dat ik zonder werk kom te zitten. Er is een reguliere behandeling beschikbaar, die over het algemeen een redelijke kans van slagen heeft. Een pittige baan, met doorstroommogelijkheden dus.

Voor 4e keer haar verliezen

Zwaar wordt het wel, want het is een traject van wekelijkse infusen, met de nodige bijwerkingen. Ik zal mijn haar voor de vierde keer moeten verliezen en me moeten overgeven aan de verdere gevolgen. Daar zie ik uiteraard tegenop en ik heb daarom wel een kleine tussenstop ingelast. Ik heb per slot van rekening niet voor niets mijn angsten deze week overwonnen, dus ik ga eerst genieten van de vruchten die dat heeft afgeworpen. Een mini sabbatical, voordat ik de uitdaging aanga en de herinneringen maken waar mijn gezin hopelijk nog lang op zal teren.

Kans op extra tijd

Het is al met al geen onverwachte wending, maar hij kwam wel sneller dan gehoopt. De teleurstelling is dan ook niet enorm groot, maar de wanhoop komt hierdoor wel steeds een stukje dichterbij. Toch ben ik van plan me ook dit keer weer vol overgave in te zetten. Want zelfs al is de baan zwaar, het is tenslotte wel een baan en een kans op extra tijd. Want in mijn positie is dat nog altijd beter dan werkeloos thuis zitten en af te wachten wat daar de gevolgen van zijn…

Meer blogs van Femke lezen? Check dan haar site eens!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Nieuwe behandeling melanoom

Door Judith Doodeman

Haaruitval bij vrouwen: een taboe?

Door Jolanda Hamers

Een tepelhof tatoeage: wat is dat precies

Door Judith Doodeman

Borstkanker heb je niet alleen

Door Jolanda Hamers

Reageer op dit bericht