Een gin tonic voor je gezondheid: je moet eraan geloven!

post afbeelding

Gin tonic is sinds kort een grote hype. Het zou zelfs een aanrader voor je gezondheid zijn om af en toe even van dit drankje te genieten. Maar is dat echt zo? Gaan alcohol en gezondheid wel echt goed samen? Zo zou dit kruidige drankje, dat gemaakt is van een mix van gin en tonic, goed zijn voor je nieren, helpen tegen artritis en je langer laten leven. Ook past een gin tonic prima in een calorie-arm dieet. Dit drankje bevat namelijk maar 65 calorieën. Dit terwijl een biertje al snel 120 calorieën bevat. Tel uit je winst! We geven je even een overzicht van de belangrijkste voordelen van dit overheerlijke drankje.

Puur natuur

De gin uit een gin en tonic bestaat uit jeneverbessen en een mix van allerlei kruiden zoals nootmuskaat, koriander en rozemarijn. Stuk voor stuk kruiden die we kennen vanwege hun geneeskrachtige werking. En zo’n kruidenmix werkt natuurlijk ook door in je lichaam met de nodige effecten.

Een jeugdige look

Gin wordt gemaakt van jeneverbessen. Daarmee zit een gin tonic boordevol anti oxidanten. En anti oxidanten helpen je lichaam weer bij het afvoeren van afvalstoffen. Zo blijf je er jonger uitzien en krijg je een frisse, stralende huid. Ook zorgen de anti oxidanten voor vernieuwing van je cellen. Je huid voelt dan heerlijk zacht aan en is soepel en flexibel. Ook bevatten de jeneverbessen flavonoiden die preventief werken tegen hartziekten en de bloedcirculatie stimuleren.

Effectief bij luchtweginfecties

Zelfs nu nog heerst er griep met luchtweginfecties. Gin tonic schijnt dan te helpen bij verkoudheid en keelpijn. Kruidige drankjes en alcohol (in kleine hoeveelheden) helpen natuurlijk sowieso goed om virussen en bacteriën te doden. In jeneverbessen zit ook nog eens pineen. Dit schijnt een positief effect te hebben op de slijmvliezen in je keel en longen. Ze bevorderen de doorbloeding daar waardoor een luchtweginfectie sneller zou genezen.

Gezonde nieren en lever

In gin zitten zoals gezegd jeneverbessen. Naast alle genoemde eigenschappen helpen jeneverbessen ook bij het afvoeren van water. Zo worden schadelijke afvalstoffen en bacteriën effectief afgevoerd. Dit zou een positief effect hebben op je nieren en lever. Extra ondersteuning bij het afvoeren van water kan natuurlijk nooit kwaad. Daar staat echter tegenover dat alcohol, net als koffie, juist water onttrekt aan je lichaam. Houd daar dus wel rekening mee.

Artritis of vastzittende spieren en gewrichten

Jeneverbessen worden veel gebruikt in crèmes voor spieren en gewrichten. De reden hiervan is de onstrekingsremmende werking. Zo wordt de pijn verlicht bij spierpijn of vastzittende gewrichten. Ook de doorbloeding wordt beter. Deze ontstekingsremmende effecten kunnen de pijn verlichten wanneer je af en toe een gin tonic drinkt. Artritis patiënten bevestigen deze werking ook.

Drink dit drankje natuurlijk wel met mate. Wanneer je namelijk veel alcohol gebruikt, dan beschadig je je lichaam juist. De positieve uitwerking wordt dan teniet gedaan. Zorg er ook altijd voor dat je voldoende extra water drinkt. Zo ga je de uitdrogingseffecten van alcohol tegen. En wil je echt graag super gezond zijn, dan is een kruidenthee misschien toch een beter idee. Kies je voor een gin tonic in plaats van een cocktail met veel alcohol, suiker en room. Dan is een gin tonic wel een betere keuze.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Ben jij ook zo’n enorme koukleum? Vijf tips die jou helpen om het warm te krijgen

Door Redactie

Tips om rimpels op je voorhoofd te verminderen

Door Redactie

Hoofdgerecht: groen, groener, groenst met een beetje roze

Door Redactie

Deepplane facelift, wat is dat?

Door Redactie

Reageer op dit bericht