Een kronkel in mijn hersenpan

post afbeelding

In het dagelijks leven werk ik bij de overheid. Daarnaast ben ik schrijfster, blogger, redacteur, schrijfdocent en boekrecensent. Al met al een druk bestaan, want zo nu en dan moet er ook gesport worden. En partner, familie en vrienden vragen ook aandacht. En dat is nog niet alles.

Bipolaire stoornis

Dat druk, druk, druk is deels de jachtige maatschappij van nu, maar voor het merendeel de aard van het beestje. Dat beestje heet bipolaire stoornis (voorheen ook bekend als manisch depressief – red.). Een kronkel in mijn hersenpan waar ik dankzij de farmaceutische industrie, heel goed mee kan leven. Dat was niet altijd het geval. Daarover schrijf ik in mijn autobiografisch boek ‘Een bittere pil’. Het gaat over de eigenwijze fase waarin ik keer op keer probeerde te stoppen met de medicijnen, met alle tragische gevolgen van dien.

Cocktailtje van medicijnen

Na die heftige periode ben ik afgekickt van het afkicken en doe ik braaf wat de dokter voorschrijft. In mijn geval is dat een cocktailtje van medicijnen slikken. De pillen halen de scherpe kantjes eraf zonder dat ik in een zombie verander. Zo blijf ik altijd die enigszins uitgelaten vrouw met het hart op de tong. Soms wat al te spontaan (volgens anderen), met fases waarin ik mijn energie niet kwijtraak. Toch loert daar altijd het monster van depressie. Meestentijds verscholen in de donkere kelders van mijn brein. Soms ontwaakt het monster en gromt hij even alsof hij wil zeggen: ‘ik ben er ook nog!’

Noodlot niet tarten

Ik heb geleerd het monster serieus te nemen. Eén waarschuwing kan ik nog negeren, maar ik wil het noodlot niet tarten. Dus zodra het geroep van de depressie harder wordt, weet ik dat ik gas moet terugnemen in het leven van alledag.

Mijzelf geaccepteerd

Het heeft wat jaren geduurd, maar inmiddels heb ik mezelf geaccepteerd zoals ik ben, met alle ups-and-downs die bij mijn aandoening en bij het leven horen. Schrijven is voor mij de ultieme manier om ermee om te gaan. Ik hoop dat jullie net zo genieten van mijn blogs als ik van het schrijven ervan. Reacties zijn altijd welkom!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Sexting: stuur nooit door!

Door Astrid Kremers

De overgang en je zorgverzekering

Door Gast Blogger

De pil of toch maar een spiraaltje?

Door Redactie GezondTotaal

Angst voor pijn. Maar wat is pijn eigenlijk?

Door Redactie GezondTotaal

Reageer op dit bericht