Een moderne traplift kan ook onopvallend

post afbeelding

De overheid stimuleert het langer zelfstandig wonen van ouderen. Vaak is het ook de wens van senioren om in hun vertrouwde omgeving te blijven wonen. Dan moet het toch mogelijk zijn om zo nodig aanpassingen te doen in uw woning die het gemak vergroten en om het huis bereikbaar te houden. In veel huidige woningen gaat de trap een struikelblok vormen voor senioren. Traplopen is nu eenmaal een activiteit die enige souplesse vraagt van gewrichten en spieren. Het is vrijwel onvermijdelijk dat een groot percentage ouderen op een bepaalde leeftijd de trap niet mee veilig op kan. Een traplift is dan voor vrijwel iedere trap en in elke woning mogelijk. Toch aarzelen veel ouderen om deze aan te schaffen omdat ze denken dat een traplicht erg ‘zichtbaar’ blijft en van hun thuis een bejaardenwoning maakt.

Op de site van professionele leveranciers van trapliften, zoals handicare-trapliften.nl, vindt u alle verdere informatie die nodig is om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Een onzichtbare traplift bestaat niet

Waar een aantal aanpassingen in uw woning kan worden gedaan zonder dat het zichtbaar is, kan dat niet voor een traplift. Het is echter beslist wel mogelijk om de moderne traplift op een onopvallende manier te plaatsen. De trap blijft ook gewoon te gebruiken zonder traplift. Door diverse toepassingen kunt u de traplift zo onopvallend laten maken als u wilt. Kijkt u bijvoorbeeld eens op de website van een professionele leverancier van trapliften. Via maatwerk is erg veel mogelijk, maar ook bij de standaard trapliften is er al veel veranderd. De rail waarlangs de stoel beweegt, is inmiddels veel smaller en in diverse kleuren verkrijgbaar waardoor deze veel minder opvalt. De keuze in stoelen is zeer uitgebreid en ook deze kan passend worden gekocht bij uw interieur. Een extra die een traplift erg onopvallend maakt, is een afstandsbediening. U kunt daarmee de stoel op een hogere verdieping ‘parkeren’ indien u er geen gebruik van maakt. De trap is behoudens de rail dan praktisch nauwelijks veranderd ten opzichte van de periode voor de plaatsing.

Tips voor een traplift

Helaas gebeurt het nog steeds dat mensen denken dat een traplift via marktplaats of op andere wijze tweedehands kan worden gekocht. Het is vrijwel onmogelijk om een gebruikte traplift zonder extreem hoge aanpassings- en plaatsingskosten elders te installeren. Neem dat risico dus niet tenzij u absolute zekerheid hebt. Een traplift is maatwerk in ieder huis en dat betekent ook dat er een behoorlijk prijskaartje aan uw nieuwe traplift hangt. Toch zijn er vaak bij de leverancier ook mogelijkheden om een geschikte traplift voor een lagere prijs te krijgen. Er worden ook trapliften volledig gereviseerd en dan aangepast aan de trap waar ze moeten worden geplaatst. Bij de betrouwbare leveranciers kunt u op deze modellen vaak ook 5 jaar garantie krijgen.

Bent in geïnteresseerd of wilt u een traplift kopen, overleg dan altijd ook eerst met uw gemeente. Vele gemeentes kennen subsidies toe als u een woning geschikter maakt voor zelfstandige bewoning door senioren. Een traplift is een voorziening die daartoe beslist mag worden gerekend.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Mobiliteit & gezondheid bij senioren: dit zijn de meest voorkomende gezondheidsklachten

Door Redactie

Last van netvliesloslating?

Door Redactie

De voordelen van collectieve bedrijfsfitness

Door Redactie

De behandeling van rugklachten in een notendop

Door Redactie

Reageer op dit bericht

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.