Een vriend als personal trainer

post afbeelding

Een tweede huis, een inloopkast en een… personal trainer!

Je kent het wel, gesprekken over ‘Als ik miljonair was, dan zou ik ….’ Bij mij op mijn lijstje stonden naast een mooi vakantiehuis op een bounty eiland en een goed gevulde inloopkast ook een personal trainer.

Iemand die elke dag met je gaat sporten en je met een groot enthousiasme weet te motiveren om fitter te worden. Wat ik me niet eerder realiseerde is dat ik die personal trainer eigenlijk al heb, want als er iemand veel over bewegen, belasten en doorzettingsvermogen weet, is het Sebastiaan wel.

Personal trainer als stok achter de deur om meer te sporten?

Zo ontstond het idee om onder zijn begeleiding intensiever te gaan sporten. Nadat ook hij enthousiast van het idee werd om mij te helpen bij het trainen vlogen de sporttermen me om de oren.

Het beste konden we beginnen met bilaterale armbeenstrekkingen, around-the-world oefeningen (was dat niet een nummer van Daft Punk?) en split squat jumps.

Geen idee wat ze precies inhielden, als ze wat mij betreft de bekende buik, billen en benen (BBB’s) maar aanpakken. Want naast het op peil houden van mijn conditie sport ik ook graag om de boel wat strakker te krijgen. Daar begon echter discussie 1 al.

First things first: BBB – of toch niet?

Hoezo alleen de BBB’s vroeg Sebastiaan zich af. Volgens hem namelijk totaal onlogisch om maar 50% van je lichaam te trainen. Voor mij was het vrij simpel. Ik hoef geen stierennek of bodybuilder armen. Na hard gelach begon hij zijn betoog. Ik ging echt niet op  Arnold lijken, ik dacht veel te extreem.

Kies voor een complete work-out, niet alleen BBB!

Het trainen van het hele lichaam inclusief de rug, armen, schouders en borsten zorgt voor een lichaam dat spiertechnisch meer in balans is dan wanneer ik alleen voor de drie B’s ga. Een goed getrainde rug bijvoorbeeld zorgt uiteindelijk voor een mooie(re) rechte houding, iets wat niemand ontsiert. Daarnaast is een complete workout gewoon goed voor de algemene fitheid en algehele coördinatie van het hele lichaam.

Gevarieerd en compleet trainingsschema voor algemene fitheid

Dat klonk toch eigenlijk best wel logisch. En of het logisch klonk of niet, iemand die 35 uur per week zijn lichaam traint en van sport zijn beroep heeft gemaakt, weet waar hij het over heeft. Ik was dus om, en heb mij sindsdien overgegeven aan een gevarieerd trainingsschema met een diversiteit aan oefeningen voor het hele lichaam.

Nieuwsgierig?

Uiteraard zal ik mijn schema in een later blog delen. Voor nu kan ik alvast zeggen dat de afwisseling in mijn schema naast de opgenoemde voordelen het sporten een stuk uitdagender en leuker maakt!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Tips hoe om te gaan met de vele dagelijkse eetkeuzes

Door Redactie GezondTotaal

6 tips voor gezonder en fitter op het werk

Door Gast Blogger

Beginnen met sporten: leuk en langzaam

Door Jolanda Hamers

Afvallen: samenspel van bewegen en gezond eten

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht