Eindelijk naar huis [dossier HELLP]

post afbeelding

En dan is de grote dag daar. S mag naar huis, na drie weken. Bij het opstaan, voel ik me zenuwachtig. Kan ik het eigenlijk wel alleen? Straks zijn er geen dokters en zusters meer. Wat als hij een terugval krijgt? En hoe moet het met de borstvoeding? Het kolven gaat steeds slechter. S kan nog steeds niet aan de borst drinken. Ik moet daarom alles kolven en dan in een flesje geven.

Eenmaal met z’n drieën in de auto op weg naar huis, valt er een last van mijn schouders. Ineens heb ik ook het vertrouwen dat het goed zal gaan. Zelf voel ik me ook weer wat sterker. Een verpleegster vertelde me dat ik niet te hard van stapel moet lopen, omdat het wel een jaar kan duren voordat ik weer de oude ben. Ze had het ook over hulpgroepen, maar die heb ik vast niet nodig.

Lesje geleerd

Na een paar dagen, komt de kraamvisite op gang. Ik merk dat veel mensen wat onwennig zijn en niet veel over de bevalling durven vragen. Als ik er soms voorzichtig over begin, is de reactie vaak: ‘Het is toch uiteindelijk allemaal goed gegaan? Wees blij dat je een gezond kind hebt.’ Ik leer snel en praat er verder maar niet meer over. Na zes weken stop ik met borstvoeding. Iedere dag zit ik uren en uren te kolven. Nadat ik stop voel ik me stukken beter.

Voor meer verhalen: Dossier HELLP.


GD Star Rating
a WordPress rating system

Gerelateerde Posts

Herken de 7 symptomen van zwangerschapsziekte HELLP

Door Redactie GezondTotaal

Steun bij stoppen met roken als je zwanger bent

Door Denise Hilhorst

Gratis eBook: Diagnose HELLP syndroom

Door Redactie GezondTotaal

Baringspijn: lachgas alternatieve pijnstiller

Door Redactie GezondTotaal

Reageer op dit bericht