Elektrische fiets: niet alleen voor senioren

post afbeelding

De elektrische fiets of eBike is al lang zeer populair onder onze senioren. Voorheen was dit dan ook het beeld: fietsende ouderen, geholpen door trapondersteuning en genietend van het landschap. Maar dat beeld is rap achterhaald. Zowel ouders als jongeren hebben dit type fiets ontdekt. Voor werk, voor school, voor recreatie.

Energie voor extra beweging

Dat bewegen goed voor je is, weten we allemaal. Maar toch schiet het er nog wel eens bij in. En dat terwijl het zo leuk kan zijn! Met een elektrische fiets is het allemaal net dat beetje makkelijker. Ervaring leert dat je de auto sneller laat staan en je onder het fietsen veel meer geniet van je omgeving. En fiets je door een leuk dorpje? Dan ben je natuurlijk snel afgestapt om even heerlijk een terrasje te pikken. Met de elektrische fiets hou je ook nog energie over voor de rest van de dag. En dat zorgt op zijn beurt weer voor meer energie en uiteindelijk ook beweging. Een win-win situatie wat ons betreft!

TIP:
Voor de langere afstanden doe je er goed aan een hybride eBike te kiezen. Dit type fiets is veelal wat lichter en heeft meerdere versnellingen en vaak te herkennen aan een open kettingkast.

Milieuvriendelijk alternatief voor de auto

We hebben het al even aangestipt. De elektrische fiets is een goed alternatief voor de auto. Met een elektrische fiets maak je ongemerkt net iets langere afstanden dan met de gewone fiets. En juist bij die iets langere afstanden zijn we snel geneigd om de auto te pakken. Met een goede elektrische hybride fiets met een kwalitatieve fietsaccu kun je bij wijze van spreken gaan en staan waar je wilt. Voor de (lokale) forens is dit natuurlijk een heel goede reden om de auto te laten staan en vaker op de fiets te stappen. Menig werkgever stimuleert dit zelfs met fietsregelingen.

Wist je dat er ook hoge snelheidsfietsen zijn? Deze zogenoemde Speed Pedelecs behalen snelheden tot 45 kilometer per uur! Een helm dragen is dan logischerwijs wel verplicht.

Fietsoplaadpunten

Een woord waar je vast hoog mee scoort bij Scrabble! Maar wist je dat er in Nederland al heel wat fietsoplaadpunten zijn waar je je fiets op kunt laden. Mocht je een keer onverhoopt toch een lege fietsaccu hebben dan is dit geen ramp. De dekking van oplaadpunten in Nederland ligt relatief hoog, dus je hoeft niet bang te zijn om zonder stroom te zitten.

TIP:
Vergeet alleen niet je lader, want de aansluitingen zijn nog verre van universeel.

 


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Fiets met trapondersteuning geeft meer vrijheid

Door Gast Blogger

Zoveel calorieën verlies je tijdens een fietstocht

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht