Elkaar opnieuw ontdekken met erotische massage

post afbeelding

Mijn vriend en ik zijn inmiddels twaalf jaar samen. Allebei hebben we een veeleisende baan en een druk sociaal leven. Helaas schiet aandacht voor elkaar er daardoor vaak bij in. Ik vind het vooral jammer dat dit van negatieve invloed is op ons seksleven.

Toen we elkaar net kenden, had ik bijna altijd zin en hadden we drie à vier keer per week seks. Soms uitgebreid, soms een vluggertje. In het weekend namen we alle tijd voor elkaar en konden we uren in bed liggen. Doordeweeks hadden we regelmatig een snelle vrijpartij: ’s ochtends voor het douchen of aan het eind van de middag als we uit ons werk kwamen en blij waren elkaar weer te zien.

Plichtmatig vrijen

Inmiddels staat ons seksleven op een laag pitje en is de passie ver te zoeken. We hebben wel seks, maar vaak staat mijn hoofd er niet naar en ga ik erin mee omdat ik vind dat het nu eenmaal ‘bij hoort’. Je kunt gerust zeggen dat het een sleur is: plichtmatig vrijen zonder dat ik ervan geniet. Vroeger experimenteerden we geregeld. Met nieuwe standjes, spannende speeltjes of door samen naar een erotische film te kijken. Tegenwoordig komen we niet verder dan de standaard missionarishouding. Gewoon rechttoe rechtaan.

Terugwinnen intimiteit

Ik moet bekennen dat ik seks een lastig onderwerp vind en het nauwelijks ter sprake durf te brengen. Terwijl ik bijna zeker weet dat mijn vriend ook niet tevreden is met de manier waarop het nu gaat. Ik heb me dan ook voorgenomen een moeilijk gesprek hierover voorlopig maar te laten en gewoon actie te ondernemen. Bij de bieb heb ik een boek geleend over erotische massage. En ik moet zeggen, het ziet er veelbelovend uit. Met mooie, sfeervolle foto’s, uitgebreid advies en veel tips, niet alleen over masseren en seks, maar ook over het terugwinnen van de intimiteit met je partner. Want dat gaat natuurlijk vaak samen: heb je weinig aandacht voor elkaar en ben je op mentaal vlak nauwelijks intiem, dan wordt het ook fysiek lastig.

Nieuwe impuls

Ik heb het boek bijna helemaal doorgenomen en ben er inmiddels van overtuigd dat erotische massage een goed middel kan zijn om weer dichter bij elkaar te komen en ons seksleven een nieuwe impuls te geven. Bij erotische massage moet je namelijk alle tijd voor elkaar nemen en je concentreren op de lichamelijke sensaties; die van je partner en ook die van jezelf. Het werkt alleen als je je echt aan elkaar over durft te geven en echt intiem durft te zijn. Het is een manier om elkaar opnieuw te ontdekken, lichamelijk én mentaal. Ik hoop natuurlijk dat dit het begin is van meer intimiteit en betere seks.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Fantasieën delen met je partner. Hoe doe je dat?

Door Gast Blogger

Vrouwen met (meer) zin in seks

Door Yvonne van Baardwijk

7 tips om je partner opgewonden te maken

Door Gast Blogger

Hoe vergeet je je ex?

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht