Enorme tandartsangst? Zo kom je deze angst te boven!

post afbeelding

Enorme tandartsangst? Dan ben je zeker niet alleen. Er is in ons land een hele grote groep mensen die nauwelijks tot nooit bij de tandarts verschijnt vanwege deze grote angst. Zorgelijk, aldus specialisten. Slechte mondverzorging kan namelijk tot enorm veel problemen leiden. Niet alleen voor het gebit, maar voor de algehele gezondheid. Maar hoe kom je deze angst te boven en plan je voortaan toch trouw je jaarlijkse controles bij de tandarts? We zetten een aantal tips op een rij.

Ga op zoek naar een betrouwbare tandarts

Allereerst is het belangrijk om zeker te weten dat je in goede handen bent. Ga dus op zoek naar een professionele tandarts in Best. Lees de recensies goed door, spreek persoonlijk met klanten en ontdek hoe deze tandarts te werk gaat. Schroom je ook zeker niet om eens een telefoontje te plegen en advies in te winnen. Een goede tandarts zal graag met je in gesprek gaan en al je vragen en zorgen beantwoorden.

Wist je dat er ook speciale tandartspraktijken in Nederland zijn die zich richten op deze groep met angstige mensen? Bang voor de tandarts? Dan moet je daar zijn. Zij weten precies hoe ze met jouw angsten om moeten gaan en kunnen oplossingen bieden voor problemen waar je tegenaan loopt. Op die manier win je stukje bij beetje het vertrouwen in de tandarts en zal je merken dat het na enkele jaren een stuk beter zal gaan.

Neem iemand mee

Ga zeker nooit alleen als je met extreme angsten kampt. Het kan fijn zijn als er iemand is om met je te praten, je af te leiden of gewoon je hand vast te houden als je het wel heel spannend vindt. Zo kan je je meer focussen op de ander en voel je je minder alleen in de situatie. Voor veel mensen doet dit al genoeg om in elk geval de stap naar de tandarts te wagen.

Leg het uit aan de tandarts

Tandartsen krijgen op zeer regelmatige basis te maken met angstige patiënten. Daar hoef je je dus echt niet zorgen over te maken. Het is dan ook verstandig om de situatie van tevoren uit te leggen aan de tandarts. Dan weet hij ook waar hij rekening mee moet houden zodra je binnenkomt en de behandeling begint. Bespreek tegelijkertijd ook wat jou kan helpen om de angst te verminderen. Vind je het bijvoorbeeld fijn als hij vaker toestemming vraagt tijdens een behandeling of duidelijk uitlegt wat er wordt gedaan? Geef dit dan aan. Op die manier kunnen jullie elkaar ondersteunen en een gezonde vertrouwensband opbouwen.

Het is ook slim om de allereerste afspraak helemaal niets te laten doen. Spreek af dat de tandarts echt enkel gaat kijken naar de conditie van het gebit. Verder wordt er niets gedaan. Op die manier kunnen jullie eerst goed kennismaken en kan de stand van zaken worden bekeken. Vervolgens bepaal je zelf of er een vervolgafspraak komt. Die controle en wetenschap maken het veel makkelijker om die eerste afspraak te komen. 


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

4 tips om snel te herstellen van de griep

Door Redactie

3 handige tips voor een gezondheidsboost

Door Redactie

Waar wil je op letten als je zorgverzekeraars vergelijkt?

Door Redactie

5 tips voor een spannender seksleven

Door Redactie

Reageer op dit bericht

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.