Ervaringen van een prille moeder

post afbeelding

Karin heeft in een aantal blogs ons meegenomen in haar ervaring als aanstaande moeder en hoe zij haar zwangerschap beleefde. Veelal herkenbare situaties en momenten. Dit is haar laatste blog in deze reeks.

Ik snap nu het woord ‘verwachting’

Een zwangerschap is eigenlijk best een raar iets. Het duurt een bepaalde periode en je bent echt in verwachting. Dat woord ‘verwachting’ snap ik stukken beter nu ik een kindje heb gebaard. Het zijn 9 maanden waarin je wacht op jouw kindje. De zwangerschap is een ding op zich, maar het draait uiteindelijk om die kleine.

Dierbare herinneringen

Onze jongen is inmiddels een jaar oud en ik kan me van sommige dingen uit mijn zwangerschap niet goed meer indenken hoe het ook alweer voelde. Wanneer begon je dat buikje nu te zien bijvoorbeeld. Je kan eigenlijk nooit teveel foto’s maken van je zwangerschap en regelmatig schrijven over je je (eerste) zwangerschap helpt ook de herinneren tastbaar te houden. Dat is mijn ervaring.

Forumgroepje

Een jaar verder, en wat een jaar. Van een klein hummeltje dat eigenlijk nog niks kan, naar een jongen die kruipt en aan je handen mee wil lopen. Van wekenlang doorslapen tot ineens weer nachten achter elkaar wakker worden gehuild. De beruchte sprongen. In een van mijn blogs schreef ik over het delen van ervaringen via een forumgroepje. Ik kan het iedereen aanraden dit te doen.

Ervaringen delen

De groep van zo’n 20 mama’s is nog steeds bij elkaar en via whatsapp wisselen we dagelijks onze ervaringen in het opvoeden uit. En dat maakt het allemaal zoveel makkelijker om te relativeren. Je blijkt keer op keer niet de enige te zijn die met een bepaald iets zit. En denk ik dat mijn kindje iets geks doet, blijkt de helft van de baby’s dat te doen.

Op naar nog vele jaren genieten van onze jongen!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Masturberen in bijzijn van je partner. Doe jij dat?

Door Astrid Kremers

Steun bij stoppen met roken als je zwanger bent

Door Denise Hilhorst

Na HELLP syndroom nog jaren concentratieproblemen

Door Gast Blogger

Sterke bekkenbodemspieren belangrijk voor goede seks

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht