Fit. Wanneer was ik dat voor het laatst?

post afbeelding

De snottebellen, hoofdpijn en hoestpartijen blijven maar komen. En als je daar vanaf bent, ben je nog dagen moe, lusteloos en heb je nergens zin in.

Wat is er met me aan de hand

Je durft je niet (weer) ziek te melden of die afspraak met die lieve vriendin af te zeggen. Maar het liefst zou je op de bank willen ploffen met een film of gezellig blad en heel veel lekkers. ‘Wat is er toch met me aan de hand’, vragen mensen mij dan in de praktijk.

Stel je de volgende vragen

Zo net voordat het voorjaar aanbreekt herkennen heel veel vrouwen zich in deze bovenstaande situatie. Stel jezelf de volgende vragen:

  1. Hoe is/was je werk – vrije tijd balans
  2. Eet en drink je goed en gezond
  3. Wanneer heb je voor het laats iets voor jezelf gedaan zonder je schuldig te voelen.

Niet zeuren?

Heel veel vrouwen vinden het moeilijk om toe te geven dat ze het even gehad hebben. Want ja, moeders/vrouwen mogen nooit moe zijn. Je hebt toch zelf voor die baan gekozen. En die kinderen wilde je zo graag? Nou niet zeuren dan. Je leven is voor de buiten wereld perfect op orde maar wanneer jij je voor het laatst fit voelde, kun je je niet meer herinneren.

Tips voor een voorjaarsboost

Ik geef je enkele tips om jezelf even een voorjaarsboost te geven:

Kom in beweging
Ga lekker buiten wandelen of fietsen en adem de frisse lucht in. (goed voor je lever). Of ga heerlijk ontspannen in de sauna. Daar ontgift je heel goed. Yoga, pilatus of andere rustige en ontspannende beweeg vormen passen hier ook uitstekend bij.

Reinig je lichaam
Natuurlijke producten zoals Chorella, kokosolie/water, spirulina, M.S.M, tarwe gras, AFA algen, moerbeien, goijbessen, maca, rauwe cacao, inca bessen en brandnetel thee, kunnen je helpen om je lichaam eens schoon te spoelen en je immuunsysteem te versterken . Het helpt om de afvalstoffen die je moe maken, je lichaam uit te drijven. Maak bijvoorbeeld een heerlijke smootie met ingrediënten uit genoemde lijstje. En wissel lekker af. Om je darmen extra te ondersteunen, kun je een goede probiotica gebruiken.

Plan tijd voor jezelf Als duizendpoot is het goed om iedere week tijd voor jezelf in te plannen in je agenda. En dan iets te doen waar je echt zin in hebt. Niet moeten maar willen.

Neem van mij aan dat je je dan heel snel weer fris, mooi, gezond en gelukkig voelt. Doen!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Beginnen met sporten: leuk en langzaam

Door Jolanda Hamers

Afvallen: samenspel van bewegen en gezond eten

Door Gast Blogger

Dertig minuten per dag bewegen. Zo doe je dat

Door Redactie GezondTotaal

Pokémon Go: al gamend je conditie op peil houden

Door Redactie GezondTotaal

Reageer op dit bericht