Gelezen: Overwin je vaginisme

post afbeelding

Enige tijd geleden stelde ik mijn boek ‘Overwin je vaginisme’ via GezondTotaal voor een recensie beschikbaar. Ik verwachte eigen geen reactie, omdat mijn ervaring leert dat openheid over vaginisme nog weinig voor komt. Daarom was ik aangenaam verrast dat Esther enthousiast reageerde. In deze blog haar recensie.

Extra inzicht gekregen

Ik heb veel meer inzichten gekregen door het boek van Jacqueline. Ik had nooit helder wat ik had totdat ik dit boek, via mijn man, zag op de Facebook pagina van GezondTotaal. Hij had mij erop geattendeerd dat ik dit boek kon winnen. Gelijk gedaan en hoe leuk om uiteindelijk de winnaar te zijn! En hoe attent om het boek te ontvangen met een persoonlijke tekst van Jacqueline aan mij gericht.

Makkelijk te lezen

Het boek leest lekker weg, prettige manier van schrijven. Open kort en bondig.
Er staan veel voorbeelden in, niet allemaal voor mij natuurlijk, maar maakt wel een mooi helder beeld over wat vaginisme in kan houden en hoe het voor vrouwen kan zijn die er mee te dealen hebben.

Open en oprecht

Erg fijn dat Jacqueline in haar boek ook zo open en oprecht vertelt over haar eigen vaginisme. De betrokkenheid van haar zie ook terug in een mail aan mij met de tip over een documentaire over vaginisme. Daarnaast gaf ze ook ruimte om eventueel vragen te stellen. Dat alles maakt het zo prettig om te lezen, vooral om te weten dat je niet de enige bent met dit probleem en er mensen voor je klaar staan.

Boek als handvat

Het was al met al een hele openbaring dat dit een veelvoorkomend probleem is. Veel meer dan ik ooit bedacht had. Ik durf er nu meer over te praten richting mijn man. De tips en oefeningen in het boek staan gebruik ik om mijn vaginisme beter uit te leggen. Om er echt in de vriendenkring over te praten is het nog te vroeg. Het is niet bepaald een makkelijk gespreksonderwerp. Al maakt Jacqueline het wel op een mooie manier lekker luchtig.

Mijn man betrokken

Door de opzet van het boek heb ik mijn man geadviseerd het boek ook te lezen. Dit heeft hij gedaan. Ook hij vond het makkelijk te lezen en hij had het boek in 1 keer uitgelezen…. Niet zoals ik, maar goed, ik ben dyslectisch en dat maakte het voor mij wat lastiger en natuurlijk ook omdat het mij persoonlijk aangaat.

Al met al erg blij met alle inzichten en het ‘overwinnen’ van mijn terughoudendheid.

Boekgegevens

Auteur: Jacqueline van de Bilt
Uitgever: Uitgeverij Van Brug
256 pagina’s
ISBN 9789065234018


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Documentaire vaginisme: my fucking problem

Door Jacqueline van de Bilt

Vaginisme: wat schaamde ik mij!

Door Jacqueline van de Bilt

Pijn bij het vrijen goed te verhelpen

Door Gast Blogger

Dialoog overwin je vaginisme

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht