Geluk is leven met een doel

post afbeelding

Zo hebben we allemaal onze eigen definitie van wat geluk is. En wat het voor ons betekent. Hoe vind je je eigen geluk? Wat is je levensdoel? Als je je eigen levensdoel vindt, dan heb je alle reden om gelukkig te zijn. Maar ehm…, weet jij precies waarom jij op deze aardbol bent?

Van deze 3 vragen kun je stress krijgen. En dat is weer ongezond. Je bouwt spanning op in je lijf. In iedere cel van je lichaam slaat de stress op om op een bepaald moment naar buiten te komen. Daarom wat eenvoudige tips om je doel en geluk te vinden.

Leef!

Ik kan je verklappen dat we allemaal een doel in ons leven hebben! Door te weten en bewust te realiseren dat je leeft. Denk maar eens aan een bloemzaadje. Wat is het levensdoel van dit bloemzaadje? Juist, bloeien!
Dat zaadje wordt in de aarde gepoot en dat groeit en leeft. En voordat de bloem doodgaat, heeft het zijn volledig potentieel laten zien door te geuren en te kleuren. En jij? … Jij hebt toch nog steeds een polsslag (ik zeg dat natuurlijk met een knipoog).

Wat te doen?

Stel jezelf iedere dag een doel. Dat hoeft geen groot doel te zijn. Start bijvoorbeeld met een kleine stap die je richting jouw grote doel kan brengen, te stellen. Doe dat op een positieve manier. Want jouw gedachten bepalen de realiteit over een bepaalde situatie. Het is dan ook goed om positieve intenties uit te spreken!

Je innerlijke reis

Rest je nog ‘jouw levensdoel’ uit te vinden. Daarbij stel je jezelf de vraag: ‘Waarom ben ik op deze aarde?’. Het antwoord hierop levert een proces op. Dit proces is een innerlijke reis. Een zoektocht die iedereen – voor zichzelf – moet maken. Doe je dit niet zelf, dan leef je iemands anders leven, en ben je aan het overleven.

Elke dag opnieuw stel ik mezelf een doel. Ik oefen en beoefen de kunst van het leven!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Zo raak jij op vakantie minder snel aan de diarree

Door Gast Blogger

Bah! Op vakantie met een koortslip

Door Gast Blogger

Vruchtbaarheid: de kwaliteit van sperma

Door Redactie GezondTotaal

Gezonde levensstijl: productiever op het werk

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht