Gemakkelijk gezonder leven? Zo doe je dat!

post afbeelding

Als je overweegt om gezonder te gaan leven en eten, dan heb je misschien het idee dat dit nogal een uitdaging is. Gelukkig valt dat mee. Het is eigenlijk vrij simpel, je moet alleen de beslissing nemen om het roer om te gooien. Dit komt misschien nogal overweldigend over, omdat je het gevoel krijgt dat je ineens alles in je leven moet veranderen. Maar dat hoeft niet, ook stapsgewijs kleine veranderingen hebben veel effect.

Geen dieet wel goede voeding

Laat het idee van diëten los. Vooral het idee dat je van alles niet meer mag eten. Gewoon gezond eten is beter dan diëten. Misschien denk je dat al die gezonde voeding een dure grap is, maar dat valt heel erg mee. Volgens het onderzoek van website Kortingbox is gezond eten voordeliger dan ongezonde eetgewoonten. Al die overbodige snacks tikken financieel ook aan, om nog maar te zwijgen van een bezoek aan de frietzaak of chinees.

Let vooral ook op de volgende aspecten:

  • Maak al je maaltijden zelf, zonder toevoeging van zakjes en kant-en-klaar sauzen. Het is echt niet moeilijk om zelf goed te (leren) koken.
  • Schrap suiker zoveel mogelijk uit je dieet. Hoe minder suiker, hoe beter. Soms kan het te onhandig zijn om geheel zonder suiker eten te bereiden. Het gaat uiteindelijk om het bewust er van zijn.
  • Koop gewoon geen ongezonde voedingsmiddelen, dan ga je ook niet snel de fout in.
  • Zorg dat je altijd gezonde snacks in huis hebt, zoals fruit, snackgroenten, noten en zaden. Dan kun je iets nemen als je zin in een tussendoortje hebt. Je zal zien dat je steeds minder de neiging hebt een koekje, snoep of chips te pakken als je dat voor huisgenoten of visite wel in huis hebt.
  • Drink veel water.

Makkelijk meer bewegen

Iedereen weet dat het goed voor je in om geregeld te bewegen of te sporten. Voor sporten geldt dat alle beweging mee telt. Dus je hoeft je niet direct op de sportschool te storten (mag wel natuurlijk), ook elke dag wandelen telt mee. Zeker als je niet zo sportief bent, of lange tijd niet meer bent geweest, is een sportschool best hoogdrempelig. Daarom kun je misschien beter beginnen met elke dag stevig wandelen of fietsen. Door samen met andere mensen te lopen of fietsen, leg je gauw een langere afstand af. Als je een hond hebt, dan is wandelen helemaal gemakkelijk. De hond gaat maar al te graag mee!

Online trainingen

Je kunt ook vanuit huis heel gemakkelijk meer bewegen en zelfs een workout doen. Op YouTube vind je heel veel filmpjes met oefeningen, krachttraining, cardio fitness, maar ook yoga en tai chi. Je hebt alleen een beetje ruimte om je heen nodig. Je zult ervan staan te kijken hoeveel verschillende aanbieders er zijn. De oefeningen van fitnessblender staan heel goed aangeschreven. Het is in het Engels, maar je kunt gewoon meedoen met de bewegingen.

Al met al is er geen reden om als een berg op te zien tegen de aanpassingen om gezonder te gaan leven. Kleine veranderingen hebben veel effect!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Valkuilen gezonde leefstijl bij diabetes 2

Door Gast Blogger

Vijf gezonde blender recepten

Door Gast Blogger

Waarom ketose niet alleen goed is voor afvallen

Door Gast Blogger

Gezond afvallen. Hoe doe je dat?

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht