Genieten van seks? Haal de druk van het presteren

post afbeelding

‘Eieren, vergeet de eieren niet. Anders morgen geen pannenkoeken. Had ik de kinderen beloofd.. Shit, ben aan ‘t seksen! Waarom dan die eieren. Denk aan seks. Dit is toch lekker. Let go off de eieren.’ Minuten later: ‘Grrrr… nog steeds eieren.’

Zomaar een moment uit het seksleven van een vrouw. Alle energie bij elkaar geraapt om te seksen. Lekker zoenen, beetje pijpen, beffen. En ja hoor, dwalen je gedachten weer af naar… het boodschappenlijstje!

Onderzoek toont aan

Er is hersenonderzoek gedaan met de MRI scan. Vrouwen werd gevraagd seks te hebben terwijl ze met hun hoofd in een scan lagen. En echt… het gebied waar triviale zaken als boodschappenlijstjes worden gemaakt, was veel actiever bij vrouwen dan bij mannen! Het is dus heel gewoon! Maar daarom niet minder irritant.

Let it go

Maar ja, het is net als slaapproblemen. Als je je boos maakt om het wakker liggen, kan je dus helemaal niet meer slapen. Dusss… erger je niet! Laat je gewoon even afleiden. En vertrouw erop dat de lijstjes vanzelf weer verdwijnen. Gewoon doorgaan met seksen, dan pak je de opwinding vanzelf weer op.

In m’n eentje wel, samen niet

Zo’n 80% van de vrouwen heeft wel eens moeite met klaarkomen. De meesten vinden dit niet eens zo erg. Maar 35% baalt hier wel van. Vaak hoor ik dat mensen wel in hun eentje een orgasme krijgen maar niet samen. Doet je bedpartner wel wat jij lekker vindt? Misschien kan je hem/haar een beetje helpen?

Genieten en accepteren

Door het te bespreken, subtiel zijn/haar hand op de juiste plek te leggen of te laten zien hoe jij het wil. Of gebruik een vibrator om je clitoris te stimuleren. En met wat spuug of glijmiddel voel je meer. Ook spreek ik vrouwen die moeite hebben met los aten. Mag je wel genieten van jezelf? Sta jezelf een orgasme toe! Of geniet gewoon van het seksspel en accepteer dat je niet (altijd) klaarkomt. Door de druk van het presteren weg te nemen, kan je ineens, per ongeluk zomaar over het hobbeltje heen getrokken worden.

De moraal van dit verhaal?

Jij bent de baas. Jij bepaalt wat je wil. Je moet het alleen wel ff kenbaar maken. En gewoon doen.

Enjoy!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Fantasieën delen met je partner. Hoe doe je dat?

Door Gast Blogger

7 tips om je partner opgewonden te maken

Door Gast Blogger

Zo kom je uit je seksuele winterdip

Door Gast Blogger

Zijn vrouwen sekslozer dan mannen?

Door Astrid Kremers

Reageer op dit bericht