Genoeg redenen om te gaan fietsen!

post afbeelding

Fietsen is gezond, dat weten we allemaal! Echter zijn er toch heel veel mensen die weinig tot helemaal niet fietsen. Zij hebben vaak een auto voor de deur staan of maken gebruik van het ov. En van fietsen word je moe, toch? Dat mag dan misschien wel zo zijn, maar er zitten ook superveel voordelen aan fietsen verbonden. Hieronder 6 redenen om (meer) te gaan fietsen!

Goedkoper

Fietsen is een stuk goedkoper als autorijden. Een fiets zelf kost je slechts een relatief klein bedrag. Je betaalt geen wegenbelasting en hoeft geen dure autoverzekering af te sluiten. Een Fietsverzekering van Centraal Beheer is voordelig en goedkoop. Zo kun je veilig rondfietsen zonder zorgen.

Veilig

Daarnaast is fietsen een relatief veilige manier om jezelf te bewegen. Uit onderzoeken blijkt dat de meeste verkeersongelukken voorkomen bij autobestuurders. Daarna volgen motorrijders, scooterrijders en brommerrijders. Hoe zit dit precies? Op de fiets ben je veel wendbaarder. Je kunt dus sneller reageren en uitwijken. Zo voorkom je dat je betrokken raakt bij een verkeersongeluk.

Het milieu

Alle schadelijke brandstofgassen in de lucht zijn niet goed voor het milieu. Vliegtuigen, auto’s en vrachtwagens vervuilen de lucht. Bovendien worden er vaak bomen gekapt voor de aanleg van nieuwe wegen. Door te fietsen werk jij ook een beetje mee aan een goed milieu. Het scheelt misschien niet veel, maar alle beetjes helpen!

Gezond

Zoals we eerder al schreven is fietsen hartstikke gezond. Dagelijks voldoende bewegen is erg belangrijk. Er zijn echter veel mensen die te weinig bewegen. Stap dus vaker op de fiets! Zo ben je meer in beweging en daarnaast zal je conditie ook toenemen.

Flexibel

Ook ben je op de fiets een stuk flexibeler als in de auto. Zo hoef je nooit naar een parkeerplaats te zoeken. Ook vormen file’s geen probleem voor je. Bovendien kun je op de fiets op meer plekken komen. Met name in de steden is het veel handiger om te fietsen. Dan hebben we het nog niet eens over alle stoplichten die je ontloopt…

Genieten

Als laatste reden: het is genieten! Je kunt op de fiets heerlijk van de omgeving genieten. Er zijn veel fietspaden in natuurgebieden waar je heerlijk kunt ontspannen. Je kunt zelfs met meerdere mensen gaan fietsen. Zo zal het ook aan gezelligheid niet ontbreken!

Genoeg reden om te gaan fietsen dus! Fiets jij genoeg? Laat het ons weten in de reacties hieronder!


GD Star Rating
a WordPress rating system

Gerelateerde Posts

De voordelen van keukenmixers voor gezonde Maaltijden

Door Redactie

Praktische tips om effectief te stoppen met blowen

Door Redactie

Het belang van seksuele gezondheid en welzijn in relaties

Door Redactie

Duurzame uitvaartzorg: Een groene benadering van afscheid nemen

Door Redactie

Reageer op dit bericht