Gentle keizersnee: Anne laat je meekijken

post afbeelding

Spannend en emotioneel tegelijk. We delen de allereerste beelden van ons zoontje Sebastiaan. Zelfs zijn bevalling via een gentle keizersnee (medische term: gentle sectio) kan je zien in dit filmpje. Het is met dezelfde reden als de reden waarom ik mijn boek heb geschreven: het is bedoeld om andere mensen te helpen.

Beter voorbereid zijn op keizersnee

Soms zijn er spannende momenten in het leven dat je iets heel persoonlijks deelt met bekenden en onbekenden. Zoals 3 jaar geleden toen mijn boek uitkwam, ik openlijk vertelde over onze vruchtbaarheidsproblemen en alles wat er aan de komst van Felicia vooraf is gegaan. Met dit filmpje wil ik andere (zwangere) vrouwen laten zien wat een gentle keizersnee inhoudt, zodat je beter voorbereid bent mocht je zwangerschap eindigen in een keizersnee, net als bij mij.

Direct op de borst

Ik vind het belangrijk dat vrouwen die net als ik op een keizersnede zijn aangewezen, weten dat deze variant bestaat. Niet elk ziekenhuis in Nederland biedt dit aan, ik heb bewust een keuze gemaakt voor een ander ziekenhuis vanwege de gentle sectio. Let dus goed op in welk ziekenhuis je bevalt, nog lang niet in alle ziekenhuizen is deze nieuwe vorm van keizersnee mogelijk. Ik vond het heel bijzonder om onze baby geboren te zien worden en fantastisch dat hij meteen bij mij op de borst werd gelegd, al tijdens de operatie toen ik nog gehecht werd.

Na 10 jaar is ons gezin compleet

Daarnaast ben ik ook kwetsbaar om mezelf te tonen net na de bevalling. Ik ben geen prinses Kate, had geen team van visagisten en kappers om me heen, en het wel bekende vogelnestje in mijn haar. Ik zag er misschien niet uit als een fotomodel, maar dit is wel een van de gelukkigste momenten van mijn leven toen onze zoon gezond geboren was. Na 10 jaar is ons gezin compleet. Daar kan niets tegenop. Elke dag een cadeautje.

Over het ziekenhuis en de keizersnee

In Ziekenhuis Amstelland worden zowel poliklinische als klinische bevallingen uitgevoerd; natuurlijke bevallingen, keizersneden én gentle sectio’s. De gentle sectio kan plaatsvinden als er sprake is van een geplande keizersnede.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Mijn zoektocht: koemelkallergie en borstvoeding

Door Jessica Szabo

Baringspijn: lachgas alternatieve pijnstiller

Door Redactie GezondTotaal

Keizersnee: operatie of bevalling?

Door Anne Tel

Ik ben een kraamvrouw zonder baby

Door Nathalie van Stijn

Reageer op dit bericht

  1. “Gente sectio” klinkt als een vredig geboorteproces. Er zijn veel vrouwen die getraumatiseerd zijn door een (vooral spoed) keizersnede, maar het kan erg helend werken wanneer een vrouw nogmaals door de operatie moet gaan voor wat voor reden dan ook. Kijk op de site van stichtingbevallingstrauma.nl en wees geïnformeerd!

    Elaine 24-10-2016 11:31

Reacties zijn gesloten.