Gezond leven is belangrijk voor lichaam en geest

post afbeelding

Mensen onderschatten vaak het belang van gezond leven. Gezond leven draagt bij aan een verbetering van zowel je fysieke als psychische gezondheid. Iemand die een opleiding toegepaste psychologie op het hbo gevolgd heeft, weet dat voldoende ontspanning helpt om het hoofd leeg te maken. Ontspanning kent verschillende vormen. Denk aan het lezen van een boek. Maar ook heel belangrijk is bewegen. Ga dagelijks een uurtje wandelen, trek je hardloopschoenen aan of spring op de fiets voor een tochtje door de omgeving. Je hoofd legen helpt je te stoppen met piekeren, waardoor je dieper en vaak ook langer slaapt. 

Opleidingen in de richting van gezond leven 

Gezond leven is vaak een ongrijpbaar begrip. Meer bewegen en gezonder eten is soms lastiger in te vullen dan je verwacht. Wat betekent meer bewegen? Moet ik intensiever sporten of juist langer bewegen op een lager tempo? Moet ik gaan hardlopen, of zijn krachtoefeningen juist goed voor mijn gezondheid? Hoe voorkom ik een burn-out en andere psychische klachten? Er zijn talloze opleidingen die je helpen het antwoord op dergelijke vragen te vinden. Bijvoorbeeld een master toegepaste psychologie of een mbo-opleiding tot voedingsconsulent. Zeker als je het leuk vindt om anderen te helpen gezonder te leven, is het volgen van zo`n opleiding het overwegen waard. 

Gezonder eetpatroon en meer beweging 

Gezond eten en voldoende beweging helpen dus om gezond te blijven. Een gezond voedingspatroon bestaat uit gevarieerde gerechten. Start de dag met een goed ontbijt en sla de lunch niet over. Het helpt je te voorkomen dat je rond koffietijd of bijvoorbeeld aan het eind van de middag naar ongezonde snacks grijpt. Een boterham extra is veel gezonder. Aan het eind van de werkdag is het verleidelijk om op de bank te ploffen. Je doet er verstandig aan om dat niet te doen en bijvoorbeeld nog even te gaan wandelen om zo voldoende te beweging op een dag. 

Tip: schaf een slim horloge aan, die je vertelt wanneer je even bij je werkplek vandaan moet lopen. Zeker voor mensen met een kantoorbaan is dit interessant. 

Stel doelen voor jezelf 

Het belangrijkste is wellicht om een doel voor jezelf te stellen. Hoeveel kilo wil je afvallen? Welke tijd wil je neerzetten tijdens het hardlopen van je vaste ronde? Dit soort doelen maken het makkelijker om gezonder te leven. 


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Wat is haptonomie en welk klachten kunnen behandeld worden?

Door Redactie

Het belang van huidverzorging: Voorkom huidproblemen en behoud een gezonde huid

Door Redactie

Makkelijk en gezond, het kan!

Door Redactie

5 tips om je baarmoeder warm te houden

Door Redactie

Reageer op dit bericht