Gezond leven? Pak de elektrische fiets

post afbeelding

De wekker piept hard, het is ochtend. De zon is nog onder en het is buiten donker en grauw. Je hoort de wind buiten suizen en ziet de bomen bewegen alsof ze aan het dansen zijn. De condens staat op de ramen en je rilt over je hele lichaam. Je neemt een warme douche, kleed je om, eet je ontbijt en drinkt je koffie. Tijd om je tas te pakken en om je jas aan te doen. De rits zip je omhoog en je trekt handschoenen aan. Je stapt naar buiten, een koude harde wind waait je tegemoet. Je kruipt in je dikke jas en trekt de deur achter je dicht. Je pakt je fiets – je elektrische fiets – je stapt op en je fietst met gemak weg.

Waarom jij de e-bike moet pakken

Fietsend naar je werk gaan, is beter voor je gezondheid. Op een elektrische fiets ben je alsnog gezond bezig, maar maak je je fietstocht een stuk aangenamer. Trotseer moeiteloos de harde en gure wind, of fiets met gemak een steile helling op. Ga met plezier de natuurlijke elementen tegemoet. Het is dan ook een leuke manier om aan je dagelijks beweging te voldoen. Zie de zon opkomen op de fiets en neem de frisse lucht in je op. Het is een heerlijke manier om de dag te beginnen!

Voordelen van fietsen

Fietsen zorgt ervoor dat je lichaam meer zuurstof opneemt in je bloed en het helpt met de doorstroming van je bloed. Een paar keer per week de auto inwisselen voor een fiets, is dus goed voor je gezondheid. Je hele lichaam heeft er baat bij:

  • Je beweegt je benen en heupen actief;
  • Het is goed voor je gewrichten;
  • Je traint je balans;
  • Fietsen helpt tegen stress; 
  • Je hersenen reageren op prikkels en worden dus actief;
  • Buitenlucht zorgt voor een betere weerstand en vitamine D.

Als je in een week de fiets wat vaker pakt in plaats van de auto, is dat een stuk beter voor je gezondheid. De elektrische fiets pakken, hoeft natuurlijk niet alleen naar je werk toe. Je kunt ook naar de supermarkt of naar afspraken buiten de deur op de fiets. 

Omdat thuiswerken het stukje per dag fietsen, weg heeft gehaald bij veel mensen, zijn mensen automatisch minder in beweging. Neem daarom overdag soms een pauze waarin je een stukje gaat fietsen. Zo behoud je je dagelijkse beweging en kan je even ontspannen. Fietsen is dus gezond om dagelijks te doen, maar maak je fietstochten leuker met een elektrische fiets! 


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Jezelf motiveren op weg naar stoppen met drugs

Door Redactie

Zo krijg je meer inzicht in je toekomst

Door Redactie

Spannende seksspeeltjes voor iedereen

Door Redactie

3 tips voor in de slaapkamer

Door Redactie

Reageer op dit bericht