Gezond zijn, wat is dat eigenlijk?

post afbeelding

Volgens de WHO (The World Health Organization) is gezondheid een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn en niet slechts de afwezigheid van ziekte of andere lichamelijk gebreken.

Gezonde leefstijl

Deze heel eenvoudige en korte definitie van gezondheid heb ik op de eerste lezing van professor Marek Mędraś gehoord, tijdens mijn specialisatie gezondheidspromotie bij het Sportgeneeskunde Instituut aan Sport Universiteit te Wrocław.

In mijn land spelen gezondheidspromotors een belangrijke rol in de maatschappij. De doelstelling van ons werk is mensen te motiveren om gezonde levensstijl te kiezen voor zich zelf, voor hun werknemers, studenten en scholieren.

Je levensstijl veranderen is een proces

Een proces dat veel geduld vraagt van alle betrokkenen partijen: dus jezelf, je begeleider, je werkgever of je lerares en ook van je gezin. Vooral het begrijpen van dit proces is een motivatiesleutel die tot succes leidt. Als je weet waar voor je traint en voorbereid bent op de valkuilen en typerende drempels, wordt dit proces voor jou en anderen in je omgeving wat makkelijker.

Laat je analyseren door een gezondheidspromotor

Een gezondheidspromotor kent het menselijk lichaam heel goed en kijkt met een holistisch blik naar het probleem. Laat een uitgebreide analyse voor je maken. Samen ontdek je hoe je jouw gezondheid terug kunt krijgen. Een goede trainer/begeleider kent ook verschillende methoden en technieken van het werken met het lichaam. En wat het meest waardevol is: hij wijst je de richting die voor je haalbaar is, want te veel en te hard trainen is net zo slecht als te weinig.

Waarom werk ik samen met GezondTotaal?

Omdat ik zie dat er zo veel is om te doen op het gebied van preventie. Ik denk hier bij aan: obesitas, suikerziekten, hartproblemen. En natuurlijk denk ik hier ook over oedeem preventie, dus over het onderwerp dat met mijn missie te maken heeft. Als je gezond wilt blijven, moet je op tijd actie ondernemen.

In plaats van ziek worden, zoeken naar hulp

De eerste stap is informatie opzoeken op het internet. Tegenwoordig doet het iedereen, ook dokters. Daarna ga je met jouw eigen mening naar de dokter om het probleem te bespreken. Zo werkt het. GezondTotaal is met al haar deskundigen een bijzondere informatiebron die een veelbelovende potentie heeft als we over preventie praten.

GezondTotaal maakt contact met verschillende specialisten mogelijk

Wat nog belangrijker is: ervaringsdeskundigen delen met hen hun kennis op begrijpelijke manier, want niet iedereen heeft zin om lange artikelen met moeilijke medische termen te lezen, maar iedereen wil wel iets meer weten om voor zich zelf goede keuzes te maken.

Julita Broda

julita broda

Voel je vrij om contact met me op te nemen en/of vragen te stellen. Bekijk mijn profiel of laat een reactie achter onder dit bericht of op het forum van GezondTotaal.

Julita Broda

 

 


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Daarom zijn huisdieren goed voor je gezondheid

Door Gast Blogger

Tips hoe om te gaan met de vele dagelijkse eetkeuzes

Door Redactie GezondTotaal

6 tips voor gezonder en fitter op het werk

Door Gast Blogger

Dertig minuten per dag bewegen. Zo doe je dat

Door Redactie GezondTotaal

Reageer op dit bericht