Gezonde goede voornemens realiseren: 5 tips

post afbeelding

Nu het nieuwe jaar van start is gegaan maakt een groot deel van de Nederlanders direct allerlei goede voornemens. Een nieuw jaar geeft natuurlijk de mogelijkheid tot een nieuwe start! Om de realisatie van deze goede voornemens wat gemakkelijker te maken, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet om deze voornemens dit jaar werkelijk waarheid te laten worden!

Stoppen met roken

Of je nu in januari of juni besluit om te stoppen met roken; het is altijd een goed voornemen. Maak het jezelf niet te moeilijk, en begin eerst af te bouwen. Zeker wanneer je al langer rookt kan het direct stoppen wat moeilijk zijn. Koop bijvoorbeeld voor de eerste paar weken een e smoker. De e smoker geeft je de mogelijkheid om de hoeveelheid nicotine langzaam af te bouwen. Gebruik de e smoker daarentegen niet te lang; het is geen gezonde vervanging van de sigaret. Ga je e liquid kopen? Koop dan een bepaalde hoeveelheid, met verschillende percentages nicotine. Is je hoeveelheid e liquid op? Dan is het tijd om helemaal te stoppen.

Gewicht verliezen

Het verliezen van gewicht is een goed voornemen van velen, en vraagt om best wat discipline en inspanning. Maar, als je jezelf een doel gesteld hebt, is het gewoon tijd om ervoor te gaan! Het begint allemaal met een gezonde en gevarieerde voeding. Probeer verschillende nieuwe gerechten uit, en laat voedingsmiddelen zoals wit brood en pasta voorlopig even staan. Zorg ook dat je minimaal drie keer per week voldoende beweegt. Of je nu gaat zwemmen of een uurtje naar de sportschool gaat; beweging zal uiteindelijk het verschil maken!

Een nieuwe passie ontdekken

Bezoek open dagen, doe online onderzoek en vraag de meningen van anderen om allerlei mogelijke passies in kaart te brengen. Heb je de passie die jij dit jaar onder de knie wilt krijgen al gevonden? Ga er dan voor de volle honderd procent voor! Probeer deze nieuwe passie onderdeel te maken van je dagelijkse routine, en wekelijks een bepaald plekje te vinden waarin je tijd besteedt aan deze nieuwe passie.

Motiveer jezelf iedere dag

Je kunt op YouTube maar genoeg inspirerende en motiverende speeches vinden. Luister iedere ochtend naar wat motiverende inspiratie, om de dag vol energie en goede moed te beginnen.

Geef niet op

We vinden het vaak maar al te gemakkelijk om onze doelen snel op te geven zodra het iets te moeilijk wordt. We verzinnen allerlei excuses voor onszelf om het toch maar niet te hoeven doen. Pijnlijke gewrichten, vermoeidheid, hoofdpijn en andere smoesjes komen dagelijks in ons hoofd op om de ‘zware’ taken maar niet te hoeven verrichten. Laat deze gedachten links liggen en ga er volledig voor. Opgeven is geen optie!


GD Star Rating
loading...

Reageer op dit bericht