Goede honing aanschaffen? Dit zijn je opties

post afbeelding

Honing brengt veel voordelen met zich mee. Het is niet voor niets een populair ingrediënt voor crèmes, maskers, shampoo’s en meer. En behalve dat honing heel erg lekker is, is het ook nog eens heel erg gezond voor je lichaam. Omdat honing in heel veel soorten verkrijgbaar is, kan het lastig zijn om te bepalen of je te maken hebt met kwalitatieve honing. Hier lees je niet alleen hoe je goede honing kunt aanschaffen, maar ook welke mogelijkheden je hebt en welke gezondheidsvoordelen het met zich meebrengt.

Zo ontdek je de kwaliteit van honing

Honing kun je altijd en overal in de supermarkt kopen: het is een van de meest geliefde producten. Je kunt honing in de thee doen of zomaar nuttigen om een zere keel te verhelpen. Maar hoe weet je of je goede honing aanschaft? Het is belangrijk om te weten dat niet alle honing de optimale gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Online kun je heel makkelijk diverse soorten honing vinden van topkwaliteit. Denk hierbij niet alleen aan biologische honing, maar ook aan Manuka honing en propolis. Door je aankoop te doen bij een kwalitatieve en onafhankelijke winkel ben je er zeker van dat je voor goede honing kiest.

Normale honing of biologische honing?

Het is een van de belangrijkste vragen over honing: wat is het verschil tussen normale honing en biologische honing? Vaak is het bij normale honing zo dat er gebruik wordt gemaakt van genetisch gemanipuleerde planten waardoor er meer honing dan normaal wordt geproduceerd door bijen. Daarnaast worden bijen extra bijgevoedt met suikerwater om ze te laten overwinteren. Bij biologische honing gaat dit anders. Bijen produceren de honing op natuurlijke wijze en overwinteren daarnaast op hun eigen honing. Een ander voordeel van biologische honing is dat er in een straal van 5 tot 7 kilometer van de bijenkorf geen industrie plaatsvindt.

Honing is verkrijgbaar in heel veel soorten: ontdek het zelf

Er zijn tal van verschillende soorten honing verkrijgbaar. Zo kun je niet alleen kiezen voor normale of biologische honing, maar behoren ook Manuka honing en propolis tot de meest populaire opties:

  • Manuka honing: dit is een bekende maar ook prijzige honing uit Nieuw-Zeeland en het zuidoosten van Australië. De honing heeft een zeer hoge antibacteriële werking, schimmeldodende eigenschappen en helpt daarnaast bij huidaandoeningen.
  • Propolis: dit is een bijenproduct dat wordt geproduceerd om bacteriën buiten de bijenkorf houden. Voor de mens werkt propolis ontstekingsremmend en versterkt het je afweersysteem.

GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Wat te doen als je last hebt van diarree?

Door Redactie

Zo kan je gezond borstvoeding geven

Door Redactie

Dit is wat je moet weten over de beste gezichtsreinigers

Door Redactie

Minder bekende invloeden op de gezondheid

Door Redactie

Reageer op dit bericht