Goede voornemens voor 2013

post afbeelding

Afvallen in 2013?

Overgewicht heeft een directe relatie met verlies van urine en ontlasting. Als je te zwaar bent treedt sneller een te hoge druk op in de buikholte. Dit is vooral het geval bij tillen, hoesten, niesen en bukken. De toenemende druk in je buikholte zoekt de weg op van de minste weerstand en dat is je bekkenbodem. Je blaas wordt naar beneden geduwd, je bekkenbodem zwaarder belast met als gevolg urineverlies.

Vorig jaar is een onderzoek gepubliceerd waarin werd aangetoond dat 5 kilo afvallen al een positieve invloed heeft op het verlies van ontlasting. Door overgewicht en de daardoor ontstane buikdrukverhoging heb je ook een verhoogde kans op het krijgen van verzakkingen van blaas, baarmoeder en darmen.

Kortom redenen genoeg om toch maar weer eens een poging te wagen om af te vallen!

Stoppen met roken in 2013?

We weten allemaal dat roken slecht is voor je gezondheid; je kunt longkanker krijgen, blaaskanker etc.

Minder bekend is dat roken invloed heeft op de elasticiteit, rekbaarheid van het bindweefsel in je lijf. De invloed van nicotine gaat ook niet voorbij aan het bindweefsel in je bekkenbodem en de banden die je inwendige organen, zoals je blaas en baarmoeder verankeren.

Rokers hoesten meer: hierdoor ontstaat meer drukverhoging in je bekkenbodem met daardoor een verhoogde kans op het krijgen van gynaecologische verzakkingen.

Rook je meer dan een pakje sigaretten per dag dan is uit onderzoek gebleken dat je gemiddeld twee jaar eerder in de overgang komt; dit betekent dus ook dat de hormonale voeding van je bekkenbodem, en daardoor de elasticiteit, sneller afneemt.

Tip

lees ook eens de artikelen van onze deskundige Wanda Kanter betreffende stoppen met roken!

Is stoppen met roken een van jouw goede voornemens? Let op!

Hoe voorkom je dat je kind gaat roken?

Tips om te stoppen met roken

 

Gezonder eten en drinken in 2013?

Obstipatie, harde ontlasting is een belangrijke oorzaak voor het krijgen van een verzakking. Door het harde persen wordt je bekkenbodem en de banden waar je organen in het bekken aan zijn verankerd zwaar belast.

Meer voedingsvezels en goed drinken zorgt voor zachtere ontlasting. De maag-, darm-, leverstichting heeft een hele handige voedingsvezeltest ontwikkeld. Een aanrader!

Meer sporten en bewegen in 2013?

Meer bewegen heeft een positieve invloed op je darmen; minder obstipatie, dus je bekkenbodem wordt minder belast.

Meer bewegen heeft een positieve invloed op de functie van je bekkenbodem, maakt de banden en peesplaten steviger; ook in je bekkenbodem!

En tot slot: train dagelijks je bekkenbodem; een geregistreerde bekkenfysiotherapeut kan je een up to date oefenschema aanleren, ook al heb je geen klachten: preventie is het halve werk.

Ik wens alle lezers, mannen en vrouwen, van GezondTotaal een heel gezond en gelukkig 2013 toe!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Roken populair onder jongvolwassenen

Door Gast Blogger

Afvallen: samenspel van bewegen en gezond eten

Door Gast Blogger

Vruchtbaarheid: de kwaliteit van sperma

Door Redactie GezondTotaal

Vibreer je seksuele gevoelens wakker

Door Astrid Kremers

Reageer op dit bericht