Gratis eBook: Diagnose HELLP syndroom

post afbeelding

HELLP syndroom is een ernstige zwangerschapsziekte. Niet iedereen is bekend met HELLP en de veelal ingrijpende gevolgen en vele emoties voor de moeder. Voor patiënten en deskundigen is er nu gratis een informatief boek over HELLP syndroom beschikbaar. Het boek is in samenwerking met diverse direct betrokken artsen en patiënten opgesteld.

Persoonlijke ervaring

De aanleiding voor het boek was dat een patiënte graag haar ervaring met HELLP wilde delen. Tijdens haar zwangerschap heeft zij twintig zeer persoonlijke blogs geschreven. Deze verhalen zijn gebundeld in het boek ‘Diagnose HELLP syndroom’ en aangevuld met uitgebreide medische informatie.

Nieuwe inzichten

Prof. Dr. Christianne de Groot (afdelingshoofd Verloskunde & Gynaecologie van het VUmc) en drs. Alec Malmberg (gynaecoloog bij het UMCG) geven medische toelichting op HELLP syndroom en delen nieuwe inzichten over pre-eclampsie. Judith Snelder (echoscopiste) is betrokken bij de PERC studie van het UMCG. Zij schrijft over wat een echo aan het licht kan brengen. In het boek staan ook antwoorden op veel gestelde vragen.

Stichting HELLP syndroom

Mw. Conni de Groot, voorzitter van stichting HELLP syndroom, geeft in het boek toelichting over de rol van de stichting. Naast informatievoorziening zijn lotgenotencontact en belangenbehartiging belangrijke speerpunten van de stichting.

Gratis boek

Het boek is in PDF versie is hier gratis te downloaden. Nieuwe donateurs van stichting HELLP syndroom ontvangen zolang de voorraad strekt, gratis een gedrukt exemplaar.

Initiatief van GezondTotaal

Het boek is op initiatief van GezondTotaal ontwikkeld. Alec Malmberg benaderde GezondTotaal omdat een patiënte van hem graag haar verhaal wilde delen. Dit verzoek is door GezondTotaal opgepakt door de verhalen als opeenvolgende blogs te publiceren. Vanuit de vele reacties op deze publicaties is het idee ontstaan om over HELLP syndroom een informatief boek op te stellen en daadwerkelijk uit te geven.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Herken de 7 symptomen van zwangerschapsziekte HELLP

Door Redactie GezondTotaal

Waren dit weeën?

Door Karin de Zwaan

Keizersnee: operatie of bevalling?

Door Anne Tel

Hevig en vaak bloeden? Endometriose: zo kun je het herkennen

Door Marlies Postma - Sienot

Reageer op dit bericht