Grijs worden? 6 tips

post afbeelding

Grijs worden is voor sommige de normale gang van zaken, terwijl anderen er juist wat tegenop kijken. Gelukkig zijn er meerdere manieren om het grijs worden zoveel mogelijk te voorkomen, of jezelf er op natuurlijke manier jonger uit te laten zien. In veel gevallen kun je de benodigde items gewoon bij je online drogist bestellen, en hoef je er niet eens de deur voor uit! Met deze tips is grijs worden geen probleem meer.

Grijs haar afdekken

Er zijn genoeg producten op de markt die grijze haren minder op laten vallen en de opvallende grijze kleur op natuurlijke manier wat breken. Gebruik bijvoorbeeld natuurlijke gezondheidsproducten zoals Herbatint. Deze dekken het grijze haar direct af en zorgen voor een natuurlijke uitstraling.

Geheel verven

Is het afdekken van het grijze haar niet voldoende? Dan kun je er ook voor kiezen om het geheel te verven. Dit kun je bij de kapper doen, maar je kan ook gewoon zelf de handen uit de mouwen steken met een huis-tuin-en keuken verf van de drogist. Let wel op dat je regelmatig bij verft: de grijze uitgroei valt snel op!

Was met zilvershampoo

Houd je liever je gezonde, volle bos haar, en wil je deze geen kwaad aan doen met chemische verf? Geniet dan gewoon van dat grijze haar. Het grijze haar kan namelijk ontzettend goed staan, en kan enorm stralen zolang je het goed verzorgd. Door regelmatig met een zilvershampoo te wassen haal je de gelige gloed uit het haar en houd je een mooie, verzorgde en unieke kleur over.

Pas je kleding aan

Het grijze haar heeft natuurlijk een andere kleur dan dat je haar voorheen was. Het kan dus zomaar zijn dat bepaalde kleuren je minder goed staan dan eerst. Door vooral warme kleuren te dragen, zorg je voor een mooi contrast.

Een nieuw kapsel

Die grijze lokken hoeven echt niet ineens kort geknipt te worden. Maar probeer je kapsel wel enigszins aan te passen op de nieuwe look. Een korte of lange boblijn ziet er bijvoorbeeld geweldig uit met grijs haar, en ook lange haren kunnen gewoon! Zolang je de haren maar goed verzorgd.

Goede verzorging

Door het verlies aan pigment kunnen grijze haren sneller droog en ongezond aanvoelen. Verzorg ze dan ook extra goed door regelmatig een haarmasker te gebruiken, te wassen met conditioner en speciale shampoo voor het grijze haar. Wanneer het grijze haar goed verzorgd wordt kan het ontzettend mooi staan en geweldig stralen.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Zwanger: diverse soorten huidverandering

Door Judith Doodeman

Laag zelfbeeld? Eeuwig zonde!

Door Delicia Schaap

Top 5 onzekerheden van de vrouw

Door Gast Blogger

Verwarrend als je omgeving je leeftijd bepaalt

Door Evelien Nederhoed

Reageer op dit bericht