Groente en fruit tegen kanker

post afbeelding

Groente, fruit & longkanker

Recent onderzoek van de Radboud Universiteit heeft bewezen dat het eten van groenten en fruit het risico op longkanker verlaagt. Aan het onderzoek werkten meer dan een half miljoen mensen mee. Resultaten lieten zien dat het eten van groenten op zich geen invloed had op het longkankerrisico. Het gevarieerd eten van groenten bleek echter wel een zeer positief effect te hebben. Uit het onderzoek bleek ook dat het eten van minimaal twee stukken fruit per dag het longkankerrisico verlaagt. Gevarieerd eten van fruit had geen extra positief effect. Voor de positieve effecten van groente en fruit op longkanker geldt dat deze vooral voor rokers erg sterk zijn.

Groente, fruit & blaaskanker

Hetzelfde onderzoek van de Radboud Universiteit vond geen relatie tussen het eten van groente en fruit en eventuele effecten op blaaskanker.


Groente, fruit & het remmen van kanker

Uit een ander recent onderzoek van de Rijksuniversiteit van Groningen blijkt dat groente, fruit en planten kanker kunnen bestrijden. Resultaten toonden aan dat stoffen uit groente en fruit de groei van tumorcellen remmen. De stoffen blokkeren de celcyclus en laten kankercellen afsterven.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Daarom zijn huisdieren goed voor je gezondheid

Door Gast Blogger

Roken populair onder jongvolwassenen

Door Gast Blogger

Dertig minuten per dag bewegen. Zo doe je dat

Door Redactie GezondTotaal

Ik ben mijn kanker niet

Door Femke van Rossum (1973 - 2016)

Reageer op dit bericht