Grootste voordelen van yoga

post afbeelding

Yoga is in korte tijd zeer populair geworden in Nederland en daarbuiten. Dit is niet zo gek, want tegenwoordig staan we 24/7 ‘aan’ en is het niet eenvoudig om tot rust te komen. Yoga is een uitstekende manier om kalmer en flexibeler te worden en bewuster in het leven te staan. Daarnaast biedt yoga vele gezondheidsvoordelen.

Betere bloedsomloop

Allereerst: yoga is geschikt voor jong en oud. Er zijn verschillende vormen van yoga en je kunt yoga dan ook in je eigen tempo en op je eigen niveau beoefenen. Het gaat er om dat jij je goed voelt bij de oefeningen en focust op je ademhaling. Je leert dus goed naar je lichaam luisteren. Door de verschillende oefeningen die je uitvoert en de bewegingen die je maakt, stimuleer je de bloedcirculatie in je lichaam. Dit zorgt ervoor dat er meer zuurstof opgenomen kan worden, waardoor je meer energie krijgt. Het circulatiesysteem is een van de belangrijkste transportsystemen in het lichaam. Niet alleen wordt zuurstof beter getransporteerd, waardoor je huid er bijvoorbeeld strakker uit gaat zien, maar ook voedingsstoffen kunnen zich beter verplaatsen. Dit is van groot belang voor een energieke en gezonde levensstijl.

Minder stress

Tijdens het beoefenen van yoga richt je je op het hier en nu. Juist wanneer je veel stress ervaart, heb je waarschijnlijk het gevoel niet stil te kunnen zitten. Op dit moment kan yoga je juist helpen. Je hebt een moment voor jezelf, waarbij je bezig bent met je ademhaling en bewuste beweging. Meditatie, ademhalingsoefeningen en yoga kunnen helpen bij vermindering van stressklachten. Wanneer er alleen maar dit moment is, is er geen ruimte voor stress. Er zijn namelijk geen zorgen over het verleden of de toekomst. Dit oefen je op de mat, maar kun je natuurlijk ook toepassen op andere vlakken van je leven. Door regelmatig yoga te beoefenen, wordt je lichaam flexibeler en sterker. Een sterk lichaam helpt niet alleen om diverse klachten te voorkomen, zoals bijvoorbeeld rugpijn, maar zorgt ervoor dat je zowel op fysiek als mentaal gebied meer aankunt.

Focus ontwikkelen door yoga

Op het moment dat jij leert om meer in het hier en nu te leven en weet hoe je jezelf kunt ontspannen, ontwikkel je een betere focus. Jij bent de baas over je gedachten, waardoor je jezelf gemakkelijker kunt afsluiten van afleidende gedachten. Ook heb je extra energie, waardoor je je beter kunt focussen op oplossingen, zonder steeds in beslag te worden genomen door het probleem. Stress over maandlasten? Jij zoekt oplossingen en stapt bijvoorbeeld over op goedkope energie. Maak je je zorgen over het milieu? Draag je steentje bij door te gaan recyclen. Door je aandacht te richten op dat wat jouw aandacht verdient kun je met veel meer focus leven en werken. Dit komt van pas op alle vlakken in je leven.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Wat zijn injectables eigenlijk?

Door Redactie

5 tips om knuffel van je kind niet kwijt te raken

Door Redactie

Wat is ischias en hoe ontstaan de symptomen nu echt?

Door Redactie

Thuis in shape blijven? Volg deze tips!

Door Redactie

Reageer op dit bericht