Grote gezinnen

post afbeelding

Tien blikken soep

De maatschappij is helemaal niet meer ingericht op grote gezinnen. De verpakkingen met eten zijn allang niet meer zo groot. Vier lapjes vlees in een pak. Oké, dan maar twee verpakkingen kopen. De potten erwten worden steeds kleiner en ook de blikken soep moet ik in grote getalen inslaan.

En als ze je met 6 kinderen een restaurant binnen zien komen, beginnen veel mensen al chagrijnig te kijken. Nu is uit eten met 6 sowieso niet meer te doen, maar dat ligt aan de prijzen die restaurants hanteren.

Tijd voor je gezin is tijd voor jezelf!

Het is tegenwoordig ook heel erg van belang dat je tijd voor jezelf hebt. Ik beschouw het als modeverschijnsel. Langs de voetballijn staan is voor velen geen tijd voor jezelf. Maar wij genieten daarvan en geeft ons rust. Gelukkig ervaren de kinderen dat ook zo. Het wegbrengen van een kind naar 1 van de sportactiviteiten is ook zo’n moment van bijpraten.

Natuurlijk, het is de hele dag door plannen. Zeker in deze tijd, waar er als ouder steeds meer van je verlangd wordt. Op school kan er ook geen activiteit meer georganiseerd worden zonder dat je als ouder moet helpen. En dan is het wel eens schipperen, want het laatste wat je wilt is één van je kinderen tekort doen.

Genieten voor zes

Het voelt soms ook als druk, want, zeggen ze dan: “Jij hebt er toch zelf zes gewild”. En dan zeg ik volmondig: ja! En ik zou het zo weer doen.

Een keer per jaar gaan we op vakantie in Spanje en daar blijven de mensen altijd stil staan als wij de auto opendoen en al het spul uitstapt. Je hoort ze zelfs hardop tellen en vervolgens heel hard lachen en soms volgt er zelfs een ‘bravo’. Want een ding is ook zeker: ik geniet voor 6!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Super handige tips voor gezonde traktaties

Door Redactie GezondTotaal

Bloggen met AD(H)D: een hele uitdaging

Door Esther van Houten

Obese overgewicht: hoe leg je dat je kinderen uit

Door Lena van den Berg

De club van Moeders

Door Jannouk Friesen-Wiltink

Reageer op dit bericht