Haaruitval na de zwangerschap verminderen: 3 tips!

post afbeelding

Veel vrouwen krijgen last van haaruitval na de zwangerschap. Hoewel het heel normaal is om dagelijks wat haar te verliezen, kan dit na de zwangerschap enorm veel meer worden. Soms verliezen vrouwen zelfs zo enorm veel dat ze kale plekken krijgen of het haar ontzettend dun wordt. Maar hoe komt dit precies en hoe los je het weer op?

Het haarverlies na de zwangerschap heeft met verschillende factoren te maken. Allereerst het feit dat je tijdens de zwangerschap meer haar behoudt. Je verliest dus minder haar per dag dan dat je normaal gesproken zou doen. Dit haar verlies je alsnog na de bevalling. Bovendien zullen ook de hormonen in je lichaam weer enorm in disbalans raken. Met name het oestrogeenlevel, wat tevens verantwoordelijk is voor het groeien en uitvallen van je haar, daalt sterk. In de meeste gevallen hoeft dit echter geen probleem te zijn en lost je lichaam dit weer vanzelf op. Je haren groeien vanzelf weer terug, het moet alleen weer even groeien. Wanneer jij tot één van de ongelukkigen behoort waar het haarverlies wel érg lang aanhoudt en het haar daadwerkelijk veel te dun wordt, dan zijn er gelukkig ook dingen die je kunt doen om het haarverlies te verminderen. Hierbij kunnen bijvoorbeeld goede haarverzorgingsproducten van Beautyplaza al enorm bij helpen. Maar wat kun je nog meer allemaal doen? Hier zijn 3 tips om je op weg te helpen naar een gezondere haardos!

1. Kérastase haarverzorgingsproducten bij HBB24

De juiste haarverzorgingsproducten kunnen al een enorm effect hebben op jouw verzwakte haar. Maak bijvoorbeeld gebruik van Kérastase haarverzorgingsproducten bij HBB24. Deze producten beschikken over unieke bestanddelen die de haarvezels versterken en van binnenuit mild reinigen. Bovendien zijn ze speciaal ontwikkeld om haaruitval tegen te gaan. Hierbij gaat het om haaruitval en zwakkere haarvezels bij ouderen, maar ook na de zwangerschap kunnen deze effectief zijn. Beide vormen van haaruitval worden immers veroorzaakt door een verandering in de hormonen.

Investeren in goede haarverzorgingsproducten bij HBB24 is dan ook de eerste strap naar voller en gezonder haar.

2. Zorg goed voor jezelf

Je haar reageert net als je huid snel op veranderingen van binnen- en buitenaf. Wanneer je minder goed voor jezelf zorgt, kan je dit vaak ook zien aan je haar. Natuurlijk is het logisch dat je met een pasgeboren baby soms minder tijd hebt om goed voor jezelf te zorgen, maar dit blijft wel heel belangrijk. Zorg er daarom voor dat je minimaal drie gezonde en voedzame maaltijden per dag eet en probeer zoveel mogelijk te rusten. Schakel eventueel iemand in je nabije omgeving in om even op de baby te letten terwijl jij even rust of om voor jou wat vooruit te koken. Goed voor jezelf zorgen is de eerste stap naar een gezonder lichaam, een gezonde huid en een gezonde haardos.

3. Verander je kapsel

Ben je het uitvallende haar helemaal zat en wil je niet wachten tot alle resterende haren weg zijn, voordat het weer kan groeien? Kies er dan voor om je haren eens goed onder handen te laten nemen door een kapper. Deze kan je haar wat korter knippen of een geheel nieuw model maken, waardoor het niet echt opvalt dat het haar aan de onderkanten dun wordt. Door je kapsel te veranderen, geniet je van meer zelfvertrouwen en heb je minder last van uitvallend haar. Verzorg vervolgens je haar met de kwalitatieve haarverzorgingsproducten van HBB24 en je zal al snel een groot verschil merken.


GD Star Rating
a WordPress rating system

Gerelateerde Posts

Je verslaving verslaan

Door Redactie

Hoe bespaar je tijd ’s ochtends?

Door Redactie

Hoe revalideer je van een knieoperatie?

Door Redactie

Waarom een koolhydraatarm ontbijt?

Door Redactie

Reageer op dit bericht

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.